• Turkhane Logo

​Dilipak: Yeni belgeler servis edilebilir, dağınık hâldeki AK Parti olacakları önleyemeyebilir

AKP’ye uyarı üstüne uyarılar gönderen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bu kez yeni bir tansiyonun yükseleceği döneme girildiğinden bahsediyor.

10:14 09 Ağustos 2019 Cuma
​Dilipak: Yeni belgeler servis edilebilir, dağınık hâldeki AK Parti olacakları önleyemeyebilir
AKP’ye uyarı üstüne uyarılar gönderen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bu kez yeni bir tansiyonun yükseleceği döneme girildiğinden bahsediyor.





“Bayram sonrası, önce yavaş yavaş, daha sonra topyekûn bir saldırıya hazırlanıyorlar” diyen Dilipak, “Eylül-ekim zor geçecek gibi gözüküyor. MHP ve İyi Parti’de önemli gelişmeler olabilir. Ardından CHP’ye de gelecek sıra. Babacan, Gül, Davudoğlu cephesinde neler yaşanacak göreceğiz” ifadesini kullanıyor.


AKP’nin dağınık bir hâlde gözüktüğünü ve toparlanma emaresi göstermediğini savunan Dilipak, “Bu arada Panama belgeleri gibi, ya da yeni adlar altında internet üzerinden yeni belgeler servis edilebilir. Şimdi, eğer bu son fırsatı da iyi kullanamazsanız olacakları önleyemezseniz, gelecek günler, geçen günleri aratır” görüşünü dile getiriyor.

“Artık hedefte AK Parti yok, doğrudan Erdoğan var aslında” iddiasını öne süren İslamcı yazar, “AK Parti’ye karşı olan birilerinin elindeki en önemli silah, ‘İslamcılar’ arasında tartışma çıkarmak ve bu kesimle AK Parti arasında çıkarılacak bir tartışmada AK Parti’yi arka planda kıskaca almak! AK Parti içindeki AKP’liler de bu anlamda birilerinin beklediği fırsatı fazlası ile veriyor” ifadesini kullanıyor.

İslami kesimdeki STK’lere ve medyaya sürekli AKP aleyhine bilgi servisi yapmaya başladıklarını ileri süren Dilipak, “AK Parti çevresinden ise zihinlerde oluşan sorulara net bir cevap verilmiyor. AK Parti içindeki seküler aktörleri, oportünist ya da kolay dolduruşa gelecek isimleri provoke ederek yola devam edecekler anlaşılan” yorumunu yapıyor.

Bakanlıklarda beklenen değişikliğin netleşmemesinin spekülasyona sebep olduğuna vurgu yapan Dilipak, “Ekonomik açıdan, döviz, borsa manipülasyonlarından tutun da kara para konusuna varana kadar her konuda sorun çıkarmaya çalışacaklar” diyor ve ekliyor:

Terör ve suikast planları, nokta hedeflere yönelik saldırılar, toplumun farklı kesimlerini sokağa çekmek için yapılacak saldırılara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bir kanat AK Parti içinde sorun çıkarmak için çalışırken, bir başka takım cemaat uzantıları üzerinden parti içinde tartışma çıkarmaya çalışacaklar. Yolsuzluk dosyaları, özel hayata ilişkin ifşaatlar servis edilecek, ama bunların zamanı var. Birileri erken seçimi gündeme getirme sevdasında. AK Parti artık bir karar vermeli. Ne yapacak, yola kimlerle devam edecek. Dışarıdan bakınca bir dağınıklık gözüküyor. Her şey genel başkana göre şekilleniyor gibi bir hava veriliyor ama, yukarıda doğru bilgi gittiğinden emin değilim. Birçok sorunun cevabı yok, ya da cevaplar tatmin edici değil. Birtakım işlerde Reisin gözünü boyama gayreti ile cami, dernek, vakıf, İmam Hatip diye bir yerler üzerinden iş peşindeler.” 

Son güncelleme: 10:14 09.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı