• Turkhane Logo

Deizmin arttığı, camilerin basıldığı Erdoğan Rejimi’nde Diyanet kaybettiği cemaati hutbede arıyor

Kendinden olmayanların camide ibadet etmesine bile izin vermeyen Erdoğan rejiminin dini siyasallaştırması sonrası Diyanet, hızla azalan cami cemaatini artırmanın yollarını arıyor.

11:34 01 Ekim 2021 Cuma
Deizmin arttığı, camilerin basıldığı Erdoğan Rejimi’nde Diyanet kaybettiği cemaati hutbede arıyor
Kendinden olmayanların camide ibadet etmesine bile izin vermeyen Erdoğan rejiminin dini siyasallaştırması sonrası Diyanet, hızla azalan cami cemaatini artırmanın yollarını arıyor.



Üç hafta önce hutbede ‘cuma namazına gitmenin faziletlerini’ anlatan Diyanet, şimdi de ‘camiye gitmenin faziletlerini’ ele aldı. 

 Erdoğan rejiminin dini kullanarak yaptıkları sonrasında dinden soğuyan milyonlarca kişi artık camiye gitmiyor. Diyanet ise bu kişileri yeniden cuma ve vakit namazlarına dahil edebilmek için hutbelerden çağrılarını sürdürüyor.


“CAMİLER KABE’NİN ŞUBELERİDİR”

Diyanet bu hafta hutbeden cmi cemaatine vakit namazlarına devam etmelerinin faziletlerinin anlatıldığı “Mümin camiye vefalı”dır konulu bir hutbe yayınladı. Camilerin Kabe’nin şubeleri olduğu vurgulanan hutbede, “Cami ve mescitlerimiz, Beytullah’tır yani Allah’ın evidir. İslam’ın nişanesi, tevhidin merkezi, vahdetin gür sadasıdır. Şehirlerimizin kalbi, hayatımızın merkezidir. İlim, irfan ve hikmet menbaıdır. Resul-i Ekrem’in (s.a.s) ifadesiyle cami ve mescitler, Allah katında beldelerin en sevimli olan mekânlarıdır” denildi.

GELİN CAMİLERİMİZİ ŞENLENDİRİN

Camileri imar etmenin camilere gitmekle olacağı ifade edilen hutbede, “Zihinlerimizi ve gönüllerimizi caminin huzur iklimi ile buluşturmaktır. Kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla camilerimizi şenlendirmektir. Rabbimize ve birbirimize vefayı irfan mektebi camilerimizde pekiştirmektir” denildi.

ÜÇ HAFTA ÖNCE DE CUMA NAMAZ ELE ALINDI

Üç hafta önce yayımlanan hutbede ise cuma namazı ele alınmıştı. Hutbede, “Bugün yerine getirmemiz gereken en önemli sorumluluk, Cuma namazını eda etmektir. Rabbimizin bu ayetine gönülden bağlı müminler, dünyevî her türlü meşguliyeti terk ederek Cuma namazına hazırlanır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i örnek alarak mümkünse gusleder. Güzelce abdest alır. Kıyafetinin temiz olmasına özen gösterir. Hoş kokular sürünür. Camiye vardığında, ibadetin ruhuna uygun davranır. Safların düzgün olmasına riayet eder. Gürültü yapmaktan, kardeşlerini rahatsız etmekten kaçınır. Cuma hutbesini, ibadet şuuruyla, sessizce ve can kulağıyla dinler” denilmişti.

GENÇLERİ CUMAYLA BULUŞTURALIM

Hutbede dinen geçerli bir mazereti olmadığı halde Cuma namazını ihmal etmenin büyük bir günah olduğu da vurgulanan hutbede “Çocuklarımızı sevgiyle Cuma namazına alıştıralım, gençlerimizi Cumanın huzuruyla buluşturalım. Asr-ı saadette olduğu gibi her Cuma ailece camiye koşalım” denildi.

CAMİ BASILDI, İBADET EDENLER GÖZALTINA ALINDI

Diyanet halkı camiye çağırsa da rejime muhalif olanlara camide bile huzur verilmiyor. Son olarak beş ay önce Adana’da Ramazan ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan muhalifi Furkan Vakfı gönüllüleri Adana Merkez Camisi’nde teravih namazı kılmak isteyince polis engeline takıldı. Polisin sert müdahalesi sonrası 40 kişi gözaltına alındı. Furkan Vakfı gönüllüleri ayrıca itikafa girdikleri camiden polislerin güç kullanması sonucu gözaltına alınıp çıkarıldı.

Son güncelleme: 11:34 01.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı