• Turkhane Logo

​Can Ataklı: Savaş havası yaratıp seçimi iptal etmeyi mi planlıyorlar?

Yüksek Seçim Kurulu’nun tartışmalı kararıyla tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesi farklı senaryolar gündeme gelmeye devam ediyor.

09:54 30 Mayıs 2019 Perşembe
​Can Ataklı: Savaş havası yaratıp seçimi iptal etmeyi mi planlıyorlar?
Yüksek Seçim Kurulu’nun tartışmalı kararıyla tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesi farklı senaryolar gündeme gelmeye devam ediyor.





Anketler, bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nu önde gösterirken seçimin iptali iddiası da dillendiriliyor.


Sözcü yazarı Can Ataklı, “Savaş havası yaratıp seçimi iptal etmeyi mi planlıyorlar?” sorusu üzerinden Türkiyede ilk kez bir Savunma Bakanı’nın, kuvvet komutanlarıyla birlikte harekat odasında oturup bir operasyonu yönetmesine dikkat çekiyor. 

“Savunma Bakanının bir yıl öncesinin Genelkurmay Başkanı olduğunu göz önüne alırsak bu davranışın pek tuhaf olmadığını söyleyebiliriz” diyen Ataklı, “Ancak seçilmiş bir belediye başkanının mazbatasını elinden alıp seçim tekrarına birkaç hafta kala yapılan bu operasyon bana çok manidar geliyor” görüşünü dile getiriyor.

Aralarında AKP’lilerin de olduğu konuştuğu birçok kişiden de benzer tepkiler aldığını söyleyen Ataklı,“Nereden çıktı bu Kandil operasyonu? sorusu herkesin kafasını kurcalıyor” diyor.

Ataklı’ya göre iktidar, terör tehlikesini bir umacı gibi kullanarak başka konuların konuşulmasını önlemeye çalışıyor. 

“Özellikle İstanbul seçimini, halkın kendi haline bırakılması halinde kaybedeceği neredeyse çok belli olmuşken, bir anda sınır ötesi kapsamlı bir operasyon sanki çok gerçek ve samimi değil” diyen Ataklı, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Burada sıkıntı; terörle mücadele verildiği söylenirken ve yüzlerce gencecik evladımız ölümle burun buruna getirilmişken, operasyonla ilgili kuşkuları dile getirmek sanki terörle mücadeleye karşı çıkıyor ve milli birlik ve beraberliği bozuyor olmak gibi algılanmaktır. Sanıyorum muhalefet de bu sıkıntıyı yaşıyor ve toplumda sevimsiz duruma düşmemek için sessiz kalmayı tercih ediyor. Oysa korkmamak gerek. Şu anda eğer Genelkurmayın ileri sürdüğü gibi PKK, Amerikan silahlarıyla ülkemize sızmaya ve eylemler yapmaya hazırlanıyorsa, bunun asıl sorumlusu Amerikanın da üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyebilmeli muhalefet. İktidar, tek taraflı olarak sanki Türkiyeyi işgale hazırlanan Amerikaya ve maşalarına karşı kahramanca direniyor algısı oluşturmaya çalışıyor. Belki de asıl amaç kazanılması mümkün olmayan İstanbul seçimini iptal etmek ya da hayli ileri bir tarihe erteleyerek yeniden güç kazanılacak zamanı yaratmaktır. Seçime çok az zaman kala bu olasılıkların hepsini dikkate almak zorundayız.” 

Son güncelleme: 09:54 30.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı