• Turkhane Logo

Can Ataklı: Erdoğan YSK'den net mesaj gelmeyince konuşmuş

Yerel seçimler sonrası bir daha seçim olmayacağı yolunda mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimin iptaline yönelik itirazı karara bağlamasına ramak kala ifade değiştirdi.

10:57 06 Mayıs 2019 Pazartesi
Can Ataklı: Erdoğan YSK'den net mesaj gelmeyince konuşmuş
Yerel seçimler sonrası bir daha seçim olmayacağı yolunda mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimin iptaline yönelik itirazı karara bağlamasına ramak kala ifade değiştirdi.





Seçimlerin şaibeli olduğunu iddia eden Erdoğan, tekrar sandığa gidilmesi çağrısı yaparak YSK üzerindeki baskıyı artırdı.


Sözcü yazarı Can Ataklı, Erdoğan’ın YSKden net mesaj gelmeyince konuştuğunu öne sürüyor.

“Türkiye, normal bir ülke olsa Erdoğan önceki gün MÜSİADda yaptığı konuşmayı yapamazdı” diyen Ataklı, “Buna cesaret edemezdi. Ama yeni Türkiye böyle bir yer artık. Ne Anayasa, ne hukuk, ne demokrasi var artık. Bu nedenle Cumhurbaşkanı canı ne istiyorsa onu yapabiliyor” ifadesini kullanıyor.

“Erdoğanın, YSKyi açıkça tehdit eden ‘Seçim yapılmalı’ sözleri, AKPde bile rahatsızlık yarattı” diyen Ataklı, AKPli kulislere dayandırdığı iddiasını şöyle anlatıyor:

“Erdoğan seçimlerin yenilenmesi konusunu parti yöneticilerine bırakmış. Hatta öyle ki bazı tetikçi yazarlar aracılığı ile ‘Aslında Erdoğan sonuçları kabul etti. Şimdi önündeki 4 yılı sorunsuz yaşamak istiyor’ algısı bile yaratmaya çalışmış. Yayılan dedikoduya göre Erdoğan sonucu kabullenmişti ama başta damat olmak üzere bazı şahin AKPliler ‘seçim tekrarı’ için bastırıyordu. Bunun doğru olamayacağını defalarca dile getirdim. Şimdi kulislerden aldığım bilgiye göre ortaya çıkıyor ki, Erdoğan aracılarla işi halledemeyince işe bizzat el koymuş. YSK Başkanının kıvırtma ihtimaline karşı ‘Valla sen bilirsin’ anlamına gelen konuşmasını yapmış. Saraya yakın bir kişi ise; ‘Cumhurbaşkanı başta damat olmak üzere bazı bakanlarla, bazı danışmanlara fena halde fırça attı, ‘Bir işi beceremediniz diye bağırdı’ dedi bana.”

Cumhuriyet yazar Orhan Bursalı ise YSK’den çıkacak bir iptal kararının yansımalarının büyük olacağını söylüyor.

“Eğer İstanbul için böyle bir sonucu gerçekten dayatıyorlarsa ve istiyorlarsa, ekonominin daha derin uçuruma yuvarlanmasını kabul ediyorlar demektir” diyen Bursalı, olası bir seçim tekrarı için ise şu sorulara cevap arıyor:

“AKP daha büyük bir farkla kaybetmeyi göze mi alacak, Binali Bey yeniden sahneye mi çıkacak, bu durumda bu kez iktidarına daha büyük bir çizik attıracak, bunu göze mi alıyorlar? Yoksa tekrarlanacak seçimler için “atı alan Üsküdarı geçti” planları mı var?”

Son güncelleme: 10:57 06.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı