• Turkhane Logo

BTK Bylock'ta kendini yalanladı

Potansiyel terörist listelerinin altını dolduramayan MİT'in imdadına BTK yetişti ama...

13:31 27 Haziran 2017 Salı
BTK Bylock'ta kendini yalanladı
Potansiyel terörist listelerinin altını dolduramayan MİT'in imdadına BTK yetişti ama...

Bylock listesini sürekli genişleten iktidar son olarak BTKnın çalışması olduğunu öne sürdüğü 102 bin kişilik bir Bylock listesi olduğunu daha açıkladı. 

Ancak açıklamadan şu ortaya çıktı ki, Bylock kullanan biri kazara sizin kullandığımız internete bağlanmışsa artık potansiyel teröristsiniz. 

İşte BTKnın 102 bin kişilik yeni listesiyle ilgili açıklamasından ortaya çıkanlar:

-Adsl ya da fiber kullanıp eşi dostu, komşularıyla paylaşan ya da şifre koymayanlar nasıl ayırt edilecek. 

-Kişilerin wifi şifreleri kırılıp başkalarınca kullanılmışsa ne olacak?

-Avea gibi operatorler bir ip yi en az 10 kisiye verdigi ortaya çıktığına göre, hangisinin bağlandığı nereden tespit edilecek?

Bylock.net adında bir site oldugu ortaya çıkmıştı ve bu IP BTK sonucundaki IPye çıkıyordu.
Bu siteye google arama sonucunda baglananlar (security message vs ) gibi bir çok aramada googledan sonuç olarak çıkmış ve pekçok insan bağlanmış olabilir. Bu durumda ne olacak?

Bylock.net linki özellikle teknoloji forumlarında ve bloglarında çokça paylaşılmış. Buradan tıklayıp bağlananlar nasıl ayırt edilecek?

Özellikle konu haberleştirilirken haber sitelerinde verilen linki tıklayanlar nasıl ayırt edilecek?

Örnek olarak 2016 yılının başlarında sahibi bylock kapandı demisti  ama
http://www.yeniakit.com.tr/haber/orgut-irtibati-kriptolu-programlarla-sagliyor-52106.html
linkteki örnek gibi 2015 tarihinde medyada çıkan haberlerden merak edip programı indirenler, test edenler nasıl ayırt edilecek?

Bylock başından beri hem Apple Store hem de Google Playde kategorisinde çok kullanılan uygulamalar arasındaydı. Burada ketegoride görüp indirenlerin durumu ne olacak. 

Hem Apple hem Google markette hemde web siteleri, haber siteleri forum ve bloglarda bylock için reklam verilmiş olabilir. Bu reklamları tıklayanların durumu ne olacak?

Yukarıda sayılanların tamamı BTK kayıtlarında görülecek ve listeye düşmeye neden olacak şeyler. 

BTKnın binlerce siteyi ve uygulamayı erişime engellerken Bylockun bu listeye hiçbir zaman girmemiş olması da ayrıca dikkat çekici bir durum. 

Geçmiş zamanda suç olmayan bir uygulama kurup bağlanarak nasıl suç işlenmiş sayılabilir? Suçlar geriye dönük icad edilebilir mi?

MİTin fişleme listelerinin altının BTK tarafından doldurulması çabasından ibaret olan bu hamle, kendi içerisindeki tutarsızlıklarıyla yeni hukuksuzluklar üretmekten başka bir sonuç doğurmayacak. 

Son güncelleme: 13:31 27.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı