• Turkhane Logo

Aydın Engin 'el kesilsin' diyen akademisyeni yazdı: Korktunuz mu? Korkun

Suudi Arabistan doğumlu hukukçu akademisyen Selman Öğüt'ün, hırsızlık yapanlar için 'elleri kesilsin' tavsiyesine yönelik tepkiler artıyor.

10:56 25 Şubat 2019 Pazartesi
Aydın Engin 'el kesilsin' diyen akademisyeni yazdı: Korktunuz mu? Korkun
Suudi Arabistan doğumlu hukukçu akademisyen Selman Öğüt'ün, hırsızlık yapanlar için 'elleri kesilsin' tavsiyesine yönelik tepkiler artıyor.





Şeriat yasalarında yer alan bu uygulamanın, laik bir ülkede yürürlüğe sokulmasını talep eden Selmana verilen tepkilerin başında, Çevrende tokalaşacak kimse kalmaz olurken, T24 yazarı Aydın Engin, Öğüt ile ilgili, Bunu yetiştirmişler, bu da yetiştiriyor...Korktunuz mu? Ürktünüz mü? Korkun. Ürkün. Durum sahiden korkunç ve ürkünç... ifadelerini kullandı. 


Öğüt, paylaştığı tweette, Dün akşam Turgay Gülerin Sıradışı Programında konuşulanlar: İstanbulun her ilçesinde her gün ortalama 250 hırsızlık vakası oluyor. Çoğunu bu işi meslek edinenler yapıyor. 40 defa yakalanan var... Elini keselim deyince de insan hakları diyorlar. Evine girilenler hayvan sanki!? yazmıştı.

Engin, durumun çok vahim olduğunu, Selman Öğüt bu ülkenin bir vakıf üniversitesinde hukuk eğitimine başlamış, devamını bir kamu üniversitesinde getirip akademik dünyaya ayak basmış. Yani hukuk eğitimi sürecinde o hırsızlık edenin eli kesilmelidir diyeceği bir hukuk kültürü (Hukuk kültürü?)  ile yetiştirmişler. 2021 yılında 1400 yıl öncesi Arap çölünün kısas kuralını savunacak bir hukuk kültürü ile... görüşünün ardından, şu satırlara kaleme aldı:

Kanımca Selman Öğüt bir istisna değil. Üretim hatası denir ya, ona benzer bir eğitim hatası da değil. Vakıf ya da kamu üniversitelerimizin hukuk fakültelerinde aynı hukuk donanımına ve zihniyete sahip Selman Öğütler yetiştiriliyor. Yani kusuru onda değil, onu yetiştiren artık yüksek lise bile denemeyecek üniversitelerimizde uygulanan eğitim sistemi ve sürecinde aramak gerek.

 Gelelim daha vahimine...

Selman Öğütler bugün bu ülkenin üniversitelerinde gencecik öğrencileri hukukçu olarak yetiştiriyorlar.

İşte asıl ürkütücü gerçek bu.

Bu üniversitelerin hukuk fakültelerinde Selman Öğütlerin rahle-i tedrisinden geçmiş yeni hukukçular çıkıyor ve onlar avukat olarak, hele hele savcı ve yargıç olarak bu ülkede yargı erkinin basamaklarında yer alıyorlar ve adalet arayanlara cevap verme yükümlüğü üsteniyorlar.

Son güncelleme: 10:56 25.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı