• Turkhane Logo

Analist Zelyut: Erdoğan’a çifte kıskaç, kurtuluş için tek umudu var

Avrasya Yatırım Analisti Evren Devrim Zelyut, ekonomideki son durumu analiz etmeye devam ediyor.

11:51 23 Temmuz 2019 Salı
Analist Zelyut: Erdoğan’a çifte kıskaç, kurtuluş için tek umudu var
Avrasya Yatırım Analisti Evren Devrim Zelyut, ekonomideki son durumu analiz etmeye devam ediyor.



Zelyut, YouTube kanalında, “Reise çifte kıskaç! Kurtuluş için tek umudu var!” başlığıyla yayımladığı analizinde, Erdoğan’ın kutuplaştırıcı stratejisinin yerel seçimlerde çöktüğünü ve şu sıralarda AKP’nin çekirdek oyunun yüzde 27’lere düştüğünün söylendiğini aktarıyor.

“Erdoğan için ilk kıskaç, iç siyasi ve ekonomi sıkıntıları” diyen Zelyut, diğer kıskacında dış politikada yaşanan sorunlar olduğunu kaydediyor.


Konuyu S-400 yaptırımlarına getiren ekonomist, “Trump haricinde kimse Türkiye lehine konuşmuyor Batı’da. Tamamı Türkiye’yi daha çok sıkıştırma konusunda hemfikir” görüşünü dile getiriyor.

ABD’nin Avrupa’daki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges’in Wall Street Journal’da yayımlanan makalesindeki Erdoğan sonsuza dek iktidarda kalmayacak. Trump yapmasa Kongre Erdoğana ihanetinin cezasını kesmeli” sözlerini alıntılayan Zelyut, Batı’da Erdoğan sonrası için hazırlık yapıldığı yorumunu yapıyor.

Yine CNN’de yayımlanan “Türkiye eskisi gibi bir müttefik değil” görüşüne de atıf yapan analist, bugüne gelinen noktada Erdoğan’ın dış politik hatalarının olduğunu ifade ediyor.

“Neticede dış politikamız tam bir felaket” diyen Zelyut, bu durumlardan kurtuluş için ekonomiyi dönüştürücü yapısal reformlar yapılması gerektiğini kaydediyor. Ancak hükümetin bu yönde bir adımının olmadığını sözlerine ekliyor.

Ekonomist Zelyut, Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerine ironi ile gönderme yaparak, “Kurtuluş için tek umudu var. O da Allah takdir edecek, Türkiye de sondaj çalışmalarından doğal gaz bulacak. Yani işimiz Allah’a kalmış” diyor.

Son güncelleme: 11:51 23.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı