• Turkhane Logo

"Alparslan Kuytul sessiz kalacak olsa Erdoğanlar AŞ'ye hissedar olur, pay alırdı"

Adana'da Furkan Vakfı gönüllülerinin maruz kaldığı polis şiddetini Dini-Aktüel'de değerlendiren ilahiyatçı-yazar Hamdullah Öztürk, "Türkiye'de bir düşman konsepti var ve iktidar bu düşman konseptini sonuna kadar kullanılıyor." dedi.

19:30 25 Mart 2022 Cuma
Adana'da Furkan Vakfı gönüllülerinin maruz kaldığı polis şiddetini Dini-Aktüel'de değerlendiren ilahiyatçı-yazar Hamdullah Öztürk, "Türkiye'de bir düşman konsepti var ve iktidar bu düşman konseptini sonuna kadar kullanılıyor." dedi.


Öztürk şunları söyledi;

-Türkiyede bir düşman konsepti var ve iktidar bu düşman konseptini sonuna kadar kullanılıyor. Bunun başörtülü olması, başı açık olması; dindar olması camide yan yana namaz kılan insanlar olması fark etmiyor. Ya onlardansınız ya da onlardan olmak zorundasınız. Onlardan değilseniz, kendinizi onlardan olmak zorunda hissetmiyorsanız hele bir de Alparslan Kuytul gibi açık açık, Bu baş Allahın önünde eğildi ondan başkasının önünde eğilmez diye bunu açıkça söylüyorsanız işte o zaman açık hedef haline geliyorsunuz.


-Alparslan Kuytul Hocaefendi neden böyle bir şiddete maruz kalıyor ve bunun Hizmet hareketine benzer bir tarafı var mı? Öncelikle şunu ifade edelim ki Alparslan Kuytul Hocaefendinin anlayışı ve hareket tarzıyla Hizmet hareketinin anlayışı ve hareket tarzı arasında çok bariz ve çok açık bir fark var. Mesela 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları olduğu zaman Alparslan Kuytul Hocaefendinin kendi ifadesiyle buna ilk defa darbe diyen benim diyor. Bunu neden söylüyor? Hizmet hareketiyle arasındaki farkı ifade etmek için söylüyor. Alparslan Hocaefendinin anlayışında da aslında yöneticilere itaat ciddi bir yer tutuyor.

-Şiddet var, sistematik bir baskı var ve bunlar basın açıklaması yapmak istediğinde bu fiili saldırıya dönüşüyor.Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Vali bunlar sıralı amirler. Yani bu emirler bir yerden geliyor. Yani polis kafasına estiği gibi şiddet kullanmıyor. Tıpkı Gezi Olaylarında polis kafasına göre şiddet kullanmadığı gibi. Türkiye seçim atmosferine girdi. Toplumu sindirme konusunda Kuytul Hocaefendi ve camaati üstüne gidilen düşman konumunda.

-Alparslan Kuytul Hocaefendi diyor ki, Basın açıklamamız engellendiği zaman ben bir konuşma yapıyordum. İktidar cenahından birisi benim yakınlarımdan birinin yanına geldi. Ben de gördüm. Bana anlatacağını çok iyi bildiği için ona bir şeyler söyledi. Benim arkadaşıma diyor ki, Hocanıza söyleyin bu engellemeyi tırnak içinde fe.ö yaptı derse önü açılır Alparslan Hoca bunu duyunca diyor ki Ben bir müslümana iftira atacak kadar şerefsiz miyim?


 

Son güncelleme: 19:30 25.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı