• Turkhane Logo

Almanlar Hakan Fidan'ın listesini çözdü

"İmamları casusluktan tutuklatıp, referandumda oya çevirmek istiyor"

09:51 31 Mart 2017 Cuma
Almanlar Hakan Fidan'ın listesini çözdü
"İmamları casusluktan tutuklatıp, referandumda oya çevirmek istiyor"

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidanın Alman dış istihbarat servisi BND Başkanına ilettiği, Fethullah Gülene yakın olduğu iddia edilen kişi ve kuruluşlarla ilgili liste Almanyada tartışılmaya devam ediyor.

MİTin başındaki isim olan Hakan Fidanın verdiği listede, Almanyada yaşayan Türklerin gizlice çekilmiş görüntüleri dahil pekçok gizli elde edilmiş materyal ve bilgi vardı. Böyle bir listeyi vermek demek, Ben Almanyada yaşayan imamları ve bazı Türkleri kullanarak casusluk yapıyorum demekti. 

Alman basını, Hakan Fidanın kendi casusluğunu itiraf edecek ve Almanyadaki imamlar ve Türkleri doğrudan casusluk suçuyla karşı karşıya bırakacak kadar saf olmadığı görüşünde. Alman basınına göre Fidan, bu dosyayı vererek bir provokasyon hedefledi. 

FİDANIN AMACI İMAMLARI TUTUKLATMAKTI
Almanyanın Heidelberg kentinde yayımlanan Rhein-Neckar-Zeitung, MİTin listeyi iletme nedenini irdeleyen bir gazete ve şöyle diyor:

Ortada casusluk skandalı falan yok. Bu, göstere göstere ortaya konan bir safsatadır ve her halükarda Alman tarafını kışkırtmaya yöneliktir. Hedefi de muhtemelen Nazi benzetmeleri karşısında buz gibi bir soğukkanlılıkla sakin duran Alman hükümetini sonunda çileden çıkartmaktır.

Peki Almanyayı çileden çıkartarak ne hedefliyordu Hakan Fidan...

Hedef açık, Almanyanın o dosyadaki gizli bilgileri elde eden, gizli fotoğraflar çeken imamlar ve Türkleri bulması çok kolay olacaktı. Ardından bunlar hakkında casusluktan tutuklama kararları çıkacaktı. İmamların tutuklanması, Erdoğanın referandum öncesi en çok istediği şeydi. 

Devamında ise vatandaşlık iptali ya da sınır dışı gibi kararlar çıkarsa Erdoğan için bulunmaz bir nimet olacaktı. 

Görünen o ki Türkiyenin en iyi senaristi Hakan Fidanın, Erdoğan rejiminin referandum zaferi için yaptığı imamları tutuklatma oltasına Almanlar gelmemiş...

SOĞUK KANLILIĞIMIZI KORUYALIM
Berlinde yayımlanan Tagesspiegel gazetesi de bu duruma dikkat çekiyor:

Almanya Türkiyeye karşı soğukkanlılığını korumak zorunda. Mülteci anlaşması değil, Almanyada yaşayan Türkler nedeniyle. Bu insanlar Erdoğan tarafından rehin alınmış, Türk ve Alman kimlikleri arasında bölünmüş durumda.

KENDİ VATANDAŞLARININ ÖZGÜRLÜĞÜ UMURUNDA DEĞİL
Danimarkaya kadın bir bakanı casus gibi sokarak gerilim çıkartan ve bu ülkedeki vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan Erdoğan Rejiminin, oy için imamların çalışma izinleri, Almanya vatandaşlıkları ve özgürlüklerini hiçe sayacak bu adımı rejimin pervasızlığının boyutunu gösteriyor. 

Aktifhaber...

Son güncelleme: 09:51 31.03.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı