• Turkhane Logo

Akşener, Berat Albayrak'ı neden 'şımarıklığın resmi' olarak tanımladı?

"Çok kayda değer bir iddia daha dolaşıyor saray kulislerinde… Bakan Damat Berat Albayrak ile ilgili… Berat Albayrak en son Davos’da görülmüştü. Ne hikmettir ki Elazığ depreminde ekranlarda göremedik."

21:32 29 Ocak 2020 Çarşamba
Akşener, Berat Albayrak'ı neden 'şımarıklığın resmi' olarak tanımladı?
"Çok kayda değer bir iddia daha dolaşıyor saray kulislerinde… Bakan Damat Berat Albayrak ile ilgili… Berat Albayrak en son Davos’da görülmüştü. Ne hikmettir ki Elazığ depreminde ekranlarda göremedik."

Elazığ depremi sırasında, kabinedeki bazı bakanların aksine çok fazla kamuoyu önüne çıkmayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrakla ilgili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi ile arası açık iddiaları ortaya atılırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin, Albayrak eleştirileri dikkatleri çekti.

Akşener, salı günkü konuşmasında, Albayrak için şımarıklığın resmi tanımlaması yaparken, Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Akşener, damadı neden hedefe koydu başlıklı yazısında, hem son siyasi kulisleri aktardı hem de Akşenerin tutumunun altında yatan gerekçelere dikkat çekti.

Takan, kabine revizyonu, erken seçim olup olmayacağı, Gelecek Partisi ve Ali Babacanın bir türlü ilan edilmeyen partisine işaret etti ve son tartışmanın deprem vergilerinin nereye gittiği ekseninde cereyan ettiğini ifade etti.


Deprem olmadan önceki gece, Ankara kulislerinde çok sayıda valinin görevden alınacağının konuşulduğunu kaydeden Takan, Ankara bürokrasisinde tedirginlik hakimdi. İsimler havalarda uçuşuyordu. Doğal olarak, Elazığ’dan gelen acı haber ile gündem değişti. Saray’da hazırlandığı iddia edilen Valiler kararnamesi de bu yüzden ertelenmiş olabilir. Ancak, bu durum Ankara bürokrasisindeki tedirginliği gidermeye yetmedi yorumunu yaptı.

Erdoğanın yurt dışından dönüşünün beklendiğini kaydeden Takan, yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

Yeni bakan totolar oynanıyor iktidar cenahında. Şu bakan gönderiliyor yerine falanca isim getiriliyor. Kabinenin “güçlü” olarak sayılan bazı isimleri görevden alınıyor ve onların erken seçim için Erdoğan tarafından sahaya sürüleceği iddia ediliyor. Bunların teyidi var mı?.. Yok!.. Zaten bu işlerin teyidi olmaz. Konuşulur, dinlersiniz. Adı üstünde “kulis” bunlar.

Takan ardından konuyu Albayraka getirdi ve ekledi:

Çok kayda değer bir iddia daha dolaşıyor saray kulislerinde… Bakan Damat Berat Albayrak ile ilgili… Berat Albayrak en son Davos’da görülmüştü. Ne hikmettir ki Elazığ depreminde ekranlarda göremedik. Belki de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aynı kareye girmeyi ve yanında oturur vaziyette olmayı içine sindirememiştir. Berat Albayrak’ın uzun bir süredir AKP kongrelerine yönelik ince bir temas trafiği yürüttüğü ve çalışmalarının ağırlıklı bir bölümünü  buna ayırdığı konuşuluyor. Kayda değer son iddiaya gelince; Bakan Berat Albayrak’ın bir süre önce sessiz sedasız ABD’ye gidip Başkan Trump ile görüştüğü ileri sürülüyor.

Geride bıraktığımız yıl nisan ayında Washington’da Trump ve damadı ile yapılan görüşmeden Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı fotoğraflı paylaşımla haberdar olmuştuk. Albayrak’ın yakın bir zaman içinde ABD’ye gittiğine dair iddiayı teyit ettiremedim. Ancak, bir süredir yurt içi gezilerine hız veren İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı açıklamalar yüzünden bu iddiayı gündeme taşımaya gerek duydum. Akşener’in o açıklamasından bir kesit;

Görünen o ki zamların ardı arkası gelmeyecek. Baksanıza, finans gurusu, büyük ekonomist Damat Bey, elektrik zammını az bulmuş. Buyrun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpilliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın…

Son güncelleme: 21:32 29.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı