• Turkhane Logo

AKP’nin yalancı çobanı: Binali Yıldırım

İstanbul Seçimlerinde söylediği 2 büyük yalanla seçimlerin tekrarlanmasına neden olan Binali Yıldırım, bu sefer de Sedat Peker’in iddialarının ardından oğlunu aklamaya çalışıyor.

15:35 25 Mayıs 2021 Salı
AKP’nin yalancı çobanı: Binali Yıldırım
İstanbul Seçimlerinde söylediği 2 büyük yalanla seçimlerin tekrarlanmasına neden olan Binali Yıldırım, bu sefer de Sedat Peker’in iddialarının ardından oğlunu aklamaya çalışıyor.



Yalanları başına büyük dert açan Yıldırım’ın çabasının, sosyal medyaya yansımalarına göre ikna edici olduğunu söylemek zor.

Binali Yıldırım’ın Sedat Peker’in iddiaları sonrası oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezuela ziyaretleri ile ilgili açıklamaları kamuoyunda tatmin edici bulunmadı.


Maske ve test kiti götürdüğü söylenen Erkan Yıldırım ile ilgili babası Binali Yıldırım’ın ‘hayır işleri için gitti’ açıklaması sosyal medyada kullanıcılarına pek de inandırıcı gelmedi.

Daha 2 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen Temmuz’dan bu yana 5 ton kokain soruşturması için Güney Amerika ülkelerine koronavirüs dolayısıyla kimsenin gönderilemediğini söyledi.

BİR GAZETECİ OLARAK…

Binali Yıldırım’ın açıklamaları Cüneyt Özdemir’in paylaşımıyla yeniden gündemde. Özdemir kendisini Binali Yıldırım’ın aradığını belirterek, “Oğlu ile ilgili Venezuela gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuela’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi. Venezuella’daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi. Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum” dedi.

Dünkü açıklamaların üzerine Binali Yıldırım’ın gazetecileri tek tek arayarak durumu izah etme çalışması yaşanan paniği gözler önüne serdi.

“KAZANDIM” YALANI

Kamuoyunun nezdinde Binali Yıldırım’ın güvenilirlik karnesi zayıf. 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına (İBB) aday olan Binali Yıldırım seçim gecesi, sonuçlar açıklanmadan ‘kazandım’ dedi.

/

Çok geçmeden Binali Yıldırım’ın yalan söylediği ortaya çıktı. Resmi olmayan verilerine göre, 30 bin farkla rakibi Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığını kazandı.

2. BÜYÜK YALAN

Seçim yenilgisini kabul etmeyen Binali Yıldırım yeni bir yalanla sahneye çıktı. Bir partilinin “neden kaybettik” sorusuna Binali Yıldırım “Çünkü çaldılar” diyerek seçimi kaybettiği rakibi ağır bir ithamla suçladı. Binali Yıldırım’ın iddiaları sonrası Yüksek Seçim Kurulu oyların yeniden sayımına, ardından da seçimin tekrarına neden oldu.



Bir televizyon programına katılan Binali Yıldırım, “neden çaldılar dediniz?” sorusuna sesini duyurabilmek için yalan söylediğini itiraf etti. AKP ve Binali Yıldırım yalanlarının bedelini ağır bir hezimetle ödedi.

Bugün Binali Yıldırım, Sedat Peker’in uyuşturucu iddiaları sonrası oğlu Erkan Yıldırım’ı aklamak için kamuoyunu etmeye çalışıyor. Daha önceki yalanları başına dert olan Binali Yıldırım’ın sözlerinin tesirli olduğunu söylemek zor.

Son güncelleme: 15:35 25.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı