• Turkhane Logo

AKP’nin kuyruk acısı dinmiyor: İBB’ye tahkikat

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tayyip Erdoğan’ın bir süredir ‘terör iltisaklı personel’ iddialarının dillendirildiği İBB’ye tahkikat başlatıldı.

22:53 26 Aralık 2021 Pazar
AKP’nin kuyruk acısı dinmiyor: İBB’ye tahkikat
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tayyip Erdoğan’ın bir süredir ‘terör iltisaklı personel’ iddialarının dillendirildiği İBB’ye tahkikat başlatıldı.


İBB seçimleri kaybetmek AKP’ye hiç yaramadı. Bankamatik memurları, vakıflar üzerinden yolsuzluk ve israf skandalları çıkan AKP’nin İBB hakkında başlatılan tahkikatı intikam amaçlı yaptırdığı da iddia ediliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamalarda, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gündeme getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili iddiaları dile getirdi.


Erdoğan, “Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “Utanmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personel fazlası vardı. Belediyenin borcunu 61 milyar liraya çıkardılar. Devam eden işleri bile yürütemiyorlar. Şimdi de utanmadan engelleniyoruz yalanıyla beceriksizlerini örtmeye çalışıyorlar. Belediyenin borcunu 61 milyar liraya çıkardılar. Bunlar hayatı yalan. Çiftçiye yalan söylüyorlar, esnafa yalan söylüyorlar. İstanbul’a yalan söylüyorlar” dedi.

İMAMOĞLU’DAN YANIT

Erdoğan’ın hedefindeki İmamoğlu da İstanbul’a hizmet için çalıştıklarını vurgulayarak şöyle yazdı:

“2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız.”

2,5 yılda yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle İBB’de 21.500 kişiye istihdam sağladık. 2024’e kadar yeni yatırımlar ve projelerle Cumhurbaşkanımızın iddia ettiği rakamı, yani 45 bin kişiyi, İstanbul’a hizmet için istihdam etmek üzere var gücümüzle çalışacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı, İBB’de işbaşı yaptırılan bazı çalışanların ‘örgüt iltiasıklı’ olduğu iddiasına ilişkin özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

SOYLU’DAN 557 TERÖRİST İDDİASI

İBB’ye 2019 yerel seçimleri sonrası yaklaşık 33 bin kişi alındığını belirten Süleyman Soylu, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim” demişti.” demişti.

AKP İBB’Yİ KAYBEDİNCE

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP, en güçlü kalelerinden İstanbul’u açık ara farkla CHP’li aday Ekrem İmamoğlu’na kaybetti.

İstanbul Seçimi, kurulduğu günden bu yana AKP’nin en büyük mağlubiyeti oldu. İBB el değiştirince vatandaşlar, bankamatik memurlarını öğrendi.

İsrafları ortaya çıkaran İBB’nin yeni yönetimi, vakıf adı altında İstanbullunun milyarlarca lirasının nasıl kaybedildiğin de kamuoyuna deklare etti. Hülle yoluyla milyonluk araziler üzerinden yapılan yolsuzluklar da çabası.

İBB hakkında başlatılan tahkikatın intikam amaçlı yapıldığı da iddia ediyor.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB’den yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart seçimleri öncesi ve sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu hamleleri kamuoyu takdirine sunarız. Elbet Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği şekilde idare edilecektir çünkü bu kudret milletimizde fazlasıyla mevcuttur” denildi.
  İçişleri Bakanlığı’nın, İBB’nin 86 bin çalışanını töhmet altında bırakan skandal açıklamasına İBB’nin yanıtıdır; https://t.co/fCNQ6dFbBA — Murat Ongun (@Mrt_Ongun) December 26, 2021

Son güncelleme: 22:53 26.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı