• Turkhane Logo

​"AKP'nin istinat duvarı yıkıldı..."

2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi için AKP ve MHP arasında ittifak kuruldu. AKP ile Saadet Partisi arasında yapılan görüşmelerden ise bir netice çıkmadı.

01:15 07 Mart 2018 Çarşamba
​
2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimi için AKP ve MHP arasında ittifak kuruldu. AKP ile Saadet Partisi arasında yapılan görüşmelerden ise bir netice çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKPli Mustafa Şentop ile bir araya gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak içerisinde yer almayacaklarını belirterek kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi. SP için ortaya atılan isimler arasında ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bulunuyor.
 
Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, SP lideri Karamollaoğlunun Cumhurbaşkanı adaylığı için iki anket hazırlatacağını belirtiliyor:
 
Birincisi; kendi tabanına SPden kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyorsunuz sorusunu soracak. İkincisi; yine kendi tabanına yönelik olacak ve SP dışında hangi adayı tasvip edersiniz ve ona oy verirsinize cevap arayacak.

 
Takan, SPnin bu iki anket sonucuna göre hareket edeceğini paylaşıyor. Ancak Takana göre Saadet, acele etmeyecek. Cumhurbaşkanı adaylığı için yasal sürecin başlayacağı tarihe kadar bekleyecek. Takanın iddiasına göre Karamollaoğlu, yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde, araştırmaların sonucunda belki herkesin savunabileceği bir aday çıkacak demiş.
 
Ve Takan şu soruya yanıt arıyor:
 
SPnin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül olabilir mi?
 
Takan, Saadet çevrelerinden aldığı izlenimi okurlarıyla paylaşıyor:
 
Abdullah Gül aday olduğunu açıkladı mı veya açıklayabilecek mi?.. Önce ona bakmak lazım!..
 
SP tabanında Abdullah Gül de en az R. Erdoğan kadar, Erbakana ihanetleri yüzünden hâlâ sorgulanan isimler. Temel Karamollaoğlu, yükselen siyasi grafiği ile birlikte bugünlerde parti tabanından gelen Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sen çık baskılarına kapılamayacak kadar gerçekçi ve ayakları yere basan strateji izliyor.
 
Karamollaoğlu, nefsini geri plana atarak siyasi bir tüccar gibi değil mühendis mantığı ile hareket ediyor. Bu da AKPlileri çileden çıkarıyor!..
 
Duyduk duymadık demeyin!..
 
AKPnin istinat duvarı yıkıldı...



Son güncelleme: 01:15 07.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı