• Turkhane Logo

AKP'li yazar 'Gül ve Babacan'ın Erdoğan taktiği'ni yazdı

"Erdoğan’ı eleştirmeden Erdoğan’la mücadele etmek"

15:59 19 Ağustos 2019 Pazartesi
AKP'li yazar 'Gül ve Babacan'ın Erdoğan taktiği'ni yazdı
"Erdoğan’ı eleştirmeden Erdoğan’la mücadele etmek"


AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ali Babacanın birlikte kurması beklenen siyasi partiye karşı önlem olarak yeni stratejiler geliştirirken, benzer şekilde Gül ve Babacan ikilisi de ağır ancak kararlı bir tutumla siyaset sahnesine yeniden dönüş hazırlıkları yürütüyor.

AKP medyası da, Erdoğan ve partisinin izleyeceği stratejinin ihanet ve ümmeti bölme suçlaması üzerine kurulacağına dair kanaat belirtirken, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi de, Gül-Babacan ikilisinin anti-Erdoğan kampanyasını nasıl yürüttüklerine dair kulis bilgisi paylaştı.


Selvi, Abdullah Gül ile Ali Babacan’ın ise Erdoğan’a karşı ince bir stratejiyle hareket edeceği söyleniyor. Bu konuda temel bir tercihte bulunmuşlar. Erdoğan’la mücadeleye girmeyecekler. Erdoğan’ın Erbakan’a karşı uyguladığı stratejiyi onlar da Erdoğan’a karşı uygulayacaklar: Erdoğan’ı eleştirmeden Erdoğan’la mücadele etmek ifadelerini kullandı.

Parti tabanının Erdoğandan değişim beklediğine değinen Selvi, AK Parti’ye oy veren kitlede “Reis değişimi gerçekleştirecek” beklentisi yüksek yorumunu yaptı.

Selvinin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şu gerçek ki AK Parti için sözde değil, özde bir değişime ihtiyaç var. Kendini yenileyip Türk siyasetinin geleceğinde söz sahibi olabilmesi için. Bu değişim ihtiyacını AK Parti’nin kendisi ortaya çıkardı. Yeni nesiller, ne eski “CeHaPe”yi biliyor, ne de“çamur, çukur, çöplük” siyasetinden heyecan duyuyor. AK Parti’yi AK Parti dönemi ile kıyaslıyor. AK Parti’nin artık kendini aşması ve yeni bir hikâye yazması gerekiyor. Aynen Erdoğan’ın kuruluş yıldönümü mesajında vurguladığı gibi, dün dünde kaldı, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım.

Son güncelleme: 15:59 19.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı