• Turkhane Logo

Aklında fikrinde dilinde…Erdoğan her şeyiyle yeni bir 15 Temmuz istiyor

Derinleşen ekonomik krizle oy desteği günbegün eriyen Erdoğan çıkış yolu arıyor. Dili her geçen gün daha da sertleşen Erdoğan, kurduğu Saray rejiminin temelini oluşturan 15 Temmuz’u sık sık anmaya başladı.

10:06 05 Ocak 2022 Çarşamba
Aklında fikrinde dilinde…Erdoğan her şeyiyle yeni bir 15 Temmuz istiyor
Derinleşen ekonomik krizle oy desteği günbegün eriyen Erdoğan çıkış yolu arıyor. Dili her geçen gün daha da sertleşen Erdoğan, kurduğu Saray rejiminin temelini oluşturan 15 Temmuz’u sık sık anmaya başladı.



Son grup toplantısında muhalefeti bir kez daha tehdit eden Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’ndan aynı tonda cevap geldi.

İlk olarak Sedat Peker, meşhur videolarında gündeme getirdi. Peker, AKP’lilerin kokain ticaretini beraber yürüttükleri derin yapılarla sokakları karıştırmayı planladığını anlattı. Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden teşkilatlara dağıtılan silahlardan bahsetti.


Soylu’ya yönelik ağır sözler sarf eden Peker, “İnsanların milli ve dini duygularını tahrik edip iç savaş çıkarma amacının en büyük parçası,15 Temmuz sonrasında da el altından bir çok yapıya dağıttırdığın bu silahlardır” dedi.

/

GÜCÜNÜ 15 TEMMUZA BORÇLU

7 Haziran 2015 sonrası ülke genelinde dökülen kan ve kaosla yeniden iktidara gelen Erdoğan, bir yıl sonra gerçekleşen 15 Temmuz’da da rejimi değiştirmeyi başardı.

AKP bugünkü gücü ve etkisini karanlık gece sonrası inşa ettiği Saray rejimine borçlu. 15 Temmuzu bahane eden Erdoğan, TSK’dan emniyete, bürokrasiden yargıya tüm kurumları istediği gibi dizayn etti.

“İrtibatlı/iltisaklı” suçlamalarıyla muhaliflere, sayısı milyonlara varan soruşturmalar başlatıldı. Devlet kadroları boşaltılırken yüzbinlerce insan da cezaevine atıldı.

Kahraman gibi görülen Erdoğan’a olan destek de bir anda 10 puanın üzerinde arttı.

EKONOMİK KRİZ SONU GETİRİYOR

Geçen yıllar içerisinde ekonomide yaşanan kriz derinleştikçe AKP ve Erdoğan’a olan destek de azaldı. Erdoğan, seçmeninin konsolide etmek için daha muhafazakar ve milliyetçi söylem ve politikalara sarıldı. Bu uğurda açılmasına bir yıl önce tuzak dediği Ayasofya’yı bile ibadete açtı. Son yerel seçimlerde ağırlaşan hayat şartlarından bunalan büyükşehirli seçmen AKP ve Erdoğan’ı terk etti. Erdoğan İstanbul, Ankara gibi 25 yıl yönettiği kalelerini kaybetti.

Son yapılan anketlere göre AKP’nin yüzde 30’u görmesi bile artık mucize.

Erdoğan’a yeniden iktidara gelebilmesi için yeni bir 15 Temmuz gerekiyor. Erdoğan bunu bugün bir kez daha gündeme getirdi. Zamlara tepki gösteren muhalefete 15 Temmuz’u hatırlattı.

Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş. Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse, siz de aynı dersi evvel Allah alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız” dedi.

/

SENİ VE BESLEMELERİNİ SEÇİMLE GÖNDERECEĞİM

Erdoğan’ın oyları düştükçe tehditlerini arttırdığını söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu da, “Ey Saraydaki Şahıs, oy oranlarını gördükçe dilinin söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek. Seni ve beslemelerini seçimle göndereceğiz. Sarayını da öğrencilerin hizmetine vermeden önce; üç ay boyunca her gün 10.00-20.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açacağız. Çoluk çocuk, anne baba, herkes senin nasıl bir şaşaa içinde yaşadığını görecek” diyerek Erdoğan’a cevap verdi.



FACETİME İLE SOKAĞA İNECEK KİTLE YOK!

Erdoğan’ın sokağa dökecek tabanı kalmadığını vurgulayan gazeteci Erk Acaer de, “Erdoğan’ın unuttuğu şey şu: Ne evde zor tuttuğu bir yüzde 50’lisi ne de FaceTime ile sokağa dökecek bir kitlesi kaldı. Denemesi bedava. Türkiye hasta bir ümmetçi ile demans bir milletçiden kurtulacak! Kimse kaçamayacak, yargılacak!” dedi.

Son güncelleme: 10:06 05.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı