• Turkhane Logo

Akif Beki: Medyası, AKP'nin sırtında taşınamayacak kadar külfetli bir yüke dönüştü

AKP medyası her ne kadar iktidarın 'davulunu çalsa da', AKP içinde bile kâle alma özelliğini yitirmiş vaziyette.

11:42 12 Haziran 2019 Çarşamba
Akif Beki: Medyası, AKP'nin sırtında taşınamayacak kadar külfetli bir yüke dönüştü
AKP medyası her ne kadar iktidarın 'davulunu çalsa da', AKP içinde bile kâle alma özelliğini yitirmiş vaziyette.





Bu da, AKPli isimlerin muhalif olarak nitelendirilen medya kanallarında ve gazetelerinde boy göstermesine neden oluyor.


Binali Yıldırımın Fox TVye çıkması, Sözcü Gazetesine demeç vermesi gibi adımları yorumlayan, Karar Gazetesi yazarı Akif Beki, Binali Yıldırımdan Özhaseki ve Zeybekciye, en iddialı iktidar adayları sırayla Sözcüye konuşup FOXta boy göstermeye başladıklarında uyardım. Ama anlamadılar pabuçlarının dama atılmak üzere olduğunu satırlarıyla, iktidar medyasının içine düştüğü açmaza dikkat çekiyor.

AKP medyasının, kendi partisinin adayı tarafından ciddiye alınmamasına değinen Beki, bu durumun çoktan sineye çekildiğini ise şu satırlarla anlatıyor:

Biri de demedi, diyemedi ki FOXun reytingine tavsanız bizim de var reytingimiz, Sözcünün tirajına gidiyorsanız bizde de var ondan, ne güne duruyoruz, bugünler için hazırlayıp büyüttüğünüz yatırımlarınızız, şimdi ezmeyin bizi bu kadar...

Çünkü biliyorlardı, okunuyor ve izleniyor olsalar AK Parti adayları zaten yüzüne bile bakmazdı öteki mecraların. Kendi taraftarlarından başka gazeteci tanımazlardı.

Yıldırım ve diğerlerinin, Sözcü ve Foxun kapısını çalmaya mecbur kaldıklarını, bir dönem her türlü eleştiriyi yönelttikleri Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşanla bile poz vermeye mecbur hissettiklerinden dem vuran Beki, Demek ki kendi borazan medyası, oy getirmiyordu artık. İkna edilmeye ihtiyaç duymayacaklar okuyup izliyordu onları. AK Partinin AK Partiye propagandasından öte bir anlamı yoktu yorumunu yapıyor.

Beki, iktidar medyasına ağır eleştirilerini şu satırlarla sürdürüyor:

Tam gerektiği zaman hiçbir işe yaramayarak çökmüştü yani iktidar medyası.

Kendi söyleyip kendi dinleyen, sözü beş para etmeyen slogan cazgırlarını kim, ne yapsın?

İtibarsızlaştırma aygıtının, o karalama senin bu karalama benim kendi kendini itibarsızlaştırması tamamlanmıştı. Borazancıların iflasıydı, tükenişlerini herkes fark etti, ama borazancılar yine bana mısın demedi.

Medyası, iktidarın sırtında yüke dönüştü, taşınamayacak kadar külfetli bir yük. Getirisi yok, maddi manevi götürüsü bitmiyor; kara delik gibi yuttukça yutuyor.

Son güncelleme: 11:42 12.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı