• Turkhane Logo

​Ahmet Takan: Saray'ın 'küskünler' hesabı, Gül-Davutoğlu'ndan 30 vekil planı

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Ankara'daki sıcak kulisleri yazmaya devam ediyor.

13:00 18 Mayıs 2019 Cumartesi
​Ahmet Takan: Saray'ın 'küskünler' hesabı, Gül-Davutoğlu'ndan 30 vekil planı
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Ankara'daki sıcak kulisleri yazmaya devam ediyor.





Siyasette çok deneyimli, hatırlı bir dostum dediği kişiden bazı notlar aktaran Takan, Sarayda yapılan ince İstanbul hesaplarından bahsediyor.


Siyasetçi dostumun aktardığına göre, 24 Haziran 2018 ile 31 Mart 2019 sonuçları derin derin incelenmiş. 24 Haziranda Erdoğana oy verenlerle  31 Martta Binali Yıldırıma oy verenler mukayese edildiğinde onlara göre büyük düşüş olduğu sonucuna varılmış diyen Takan, Saray, AKPden 650 bin seçmenin, CHP artı İYİ Partiden 300 bin, HDPden 350 bin seçmenin sandığa gitmediğini tespit etmiş. Saray, İstanbul seçimlerini kazanabilmek için tüm stratejilerini, küskün AKPli 650 bin seçmeni konsolide edip sandığa götürmek, küskün HDPlilerin de muhafazakar olarak tanımladıkları  en az yarısının oylarını alabilmek üzere kuruyormuş ifadesini kullanıyor.

Takanın aktardığına göre, konuştuğu deneyimli siyasetçi, Belki de Devlet Bahçeli sırf bu yüzden Tayyip Erdoğanın 19 Mayıs davetine katılmıyor yorumunu yapıyor.

Cumhur İttifakının Sayın Öcalan ittifakına dönüştüğü bugünlerde bu yoruma hak vermemek de elde değil diyen Takan, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Evdeki hesap çarşıya uyar mı?.. Her seçimin kendine göre dinamikleri vardır. 23 Haziran İstanbul seçiminin daha önceki seçimlere benzemeyeceği çok  belli. Siyaset çevreleri, Erdoğanın iftar konuşmalarındaki aşırı agresif diline dikkat çekiyor. İstanbulun daha şimdiden gerildiğine ve daha da gerileceğine işaret ediyorlar. Önümüzdeki günlerde AKPden CHPye daha sert vuruşlar geleceği konuşuluyor. Seçim öncesi Ankarada Mansur Yavaşa kurulan komploların benzerlerinin Ekrem İmamoğlu için de sahneye konulacağını iddia edenler de var...SP ve Temel Karamollaoğlu, iktidar çevrelerinin hassas gündem maddesi olma özelliğini koruyor... Erdoğana karşı direnen ak saçlıların üzerine nasıl gidilmeli de SPnin oyları Binali Yıldırıma kaydırılmalı üzerine yapılan  değerlendirmeler siyaset tezi olacak nitelikte!

Erdoğanın agresif eleştirilerine hedef olan diğer bir kesimin de AKPli muhalifler olduğunu söyleyen Takan, Bu sert çıkışlardan yeni parti kurma çalışmaları etkilendi mi? sorusuna cevap arıyor.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimler, 23 Haziran geçene kadar pek sahada görünmeme kararı almışlar diyen Takan, Seçim sürecini sessizce atlatma niyetindeymişler. 23 Hazirandan sonra partileşme süreci ile ilgili daha net açıklamalar yapacakları ifade ediliyor ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

Hain damgası yemekten mi korkuyorlar? Olabilir!.. Belki de, iddia ettikleri, kendi saflarına geçecek 30 milletvekilini şimdiden ürkütmek istemiyor olabilirler. Erdoğanın ne yapacağını da kestiremiyorlar. Temkinli ürkeklik!..AKPnin Çukurambar sosyetesinin de gözü Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacanın üstünde...Güllü, Gülsüz formüller tartışılıyor. Sınır ötesinde, nerelerde, kimlerin kimlerle temas ettiği sahur bitene kadar tartışılıyor. Herkesin kendine göre bir tahmini ve de altını çizerek belirteyim bir duyumu var!.. İstanbulun geleceği AKPnin geleceğine bağlanmış gibi...

Son güncelleme: 13:00 18.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı