• Turkhane Logo

​Ahmet Takan: Şampiyonluk garantisiyle Başakşehir için Katar'la söz kesilmiş

Futbolda artık Süper Lig’in son iki haftasına girildi. Şampiyonluk yarışına bu yıl, hakem kararları damgasını vurmaya devam ediyor.

10:35 14 Mayıs 2019 Salı
​Ahmet Takan: Şampiyonluk garantisiyle Başakşehir için Katar'la söz kesilmiş
Futbolda artık Süper Lig’in son iki haftasına girildi. Şampiyonluk yarışına bu yıl, hakem kararları damgasını vurmaya devam ediyor.




Son olarak Rizespor-Galatasaray maçında verilen penaltılar büyük tartışma yarattı.


Şampiyonluk düğümünü Galatasaray-Başakşehir maçı çözecek. 

Siyasi yazıları ile bilinen Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bu kez spor kulislerinden yazdı.

“Final niteliğindeki Galatasaray-Başakşehir maçı öncesinde futbol kulislerinde gergin bir hava var” diyen Takan, “Galatasaraya Beşiktaş maçında ‘kötü tezahürat’ yüzünden  bir maç ceza verilebileceği konuşuluyor. İnşallah, TFF, YSK gibi, şampiyonluk düğümünü çözecek maç öncesi şaibeli ve çok tartışılacak bir karara imza atmaz” ifadesini kullanıyor.

“Mazbatayı aldıktan sonra yandaşların para musluklarını kapatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun Başakşehirin duraklamasında etkisi var mı?” sorusuna cevap arayan Takan, “Onu bilemem ama futbol kulislerinde bomba niteliğinde bir iddia konuşuluyor” diyerek “Başakşehirin, Katarlılara satılacağını ve buna ilişkin görüşmelerin son aşamaya geldiğinin konuşulduğunu” söylüyor ve ekliyor:

“Hem de ‘Başakşehire şampiyonluk garantisi’ ile... Süper Ligde şampiyon olacak takımın kasasına astronomik miktarda para girecek. Bunun sonrası var; Şampiyonlar Ligi... Ayak bastı parası, puan başı para, galibiyet parası, reklam gelirleri parası, UEFA yayın havuzundan para... Yani, Avrupa Şampiyonlar Ligini kısaca özetlersek; Para.. Para.. Para... Hal böyle olunca da  Başakşehirin marka değerinin yükselmesi için mutlaka şampiyonluğa ihtiyacı var. Futbol kulislerinde konuşulanlara göre,  kulübün Katarlılara satılması için  görüşmeler yapıldı. Katardan bir de niyet mektubu alındı.” 

“Bilgilerine güvendiğim kaynağım, satış ile ilgili olarak, ‘Katarlılar, niyet mektubuna, Eğer Başakşehir şampiyon olursa bu niyet mektubumuz kesin taahhüttür ibaresini de koymuşlar diyen Takan, “Kulislerde, Katarlılarla satış için -şampiyonluk garantili- 120 milyon avroya anlaşıldığı iddia ediliyor” ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 10:35 14.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı