• Turkhane Logo

AA muhabirinin ‘sorusu’ tezgah mıydı?

AA muhabiri Musab Turan’ın Sedat Peker videolarıyla ilgili iki bakana yönelttiği ‘sorular’ gündeme oturdu.

18:01 22 Mayıs 2021 Cumartesi
AA muhabirinin ‘sorusu’ tezgah mıydı?
AA muhabiri Musab Turan’ın Sedat Peker videolarıyla ilgili iki bakana yönelttiği ‘sorular’ gündeme oturdu.



Muhabir işten kovulurken, AKP’li trol hesaplar sosyal medyada Turan’ı Gülen Hareketiyle ilişkilendirmek için 100 bin mesaj attı. AA muhabirinin kayda aldığı olay sonrası yaşananlar AKP içinde ‘Bir tezgah mı var?’ sorusunu gündeme getirdi.

 AKP Hükumeti iktidarıyla Ankara’daki gazetecilik kodları da değişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakan ve bürokratlara ‘onaylı sorular’ sorulabiliyor. Başkent gazetecilerinin bildiği gibi, AKP’li bakanlara soru sormadan önce basın müşavirlerine bilgi veriliyor. Basın müşavirlerinin onay vermediği sorular devlet yetkililerine yöneltilemiyor.


ABD VE AB’NİN TÜRKİYE’DEKİ MEDYA RAPORU

ABD ve Avrupa Birliği’nin Türkiye raporlarında AKP’nin medyanın büyük bölümünü kontrol altına aldığı bilgisi yer alıyor. Raporlarda, muhalif medya ve gazetecilerin reklam, ilan, basın kartı sopasıyla susturulmaya çalışıldığı vurgulanıyor. Özel sermayeli medya kuruluşlarının AKP iktidarı yanlısı yayınlar yaptığı uluslar arası medyada da haber oluyor. Türkiye’nin gazeteci hapishanesine döndüğü de uluslar arası kuruluşların basın özgürlüğü raporlarında kayıtlı duruyor.

AA VE TRT MUHABİRLERİ NASIL SORU SORAR?

Türkiye’de basın üzerinde AKP Hükumetinin tam kontrolü bulunurken, AA muhabirinin sorusu ‘kurgu’ ihtimalini tartışmaya açtı. Musab Turan’ın AKP’yi övdüğü ‘3 yaşındaki çocuğunu da dahil ettiği’ soruyla adeta Ankara’da bir taşla kuş katliamı yapıldı. AA ve TRT muhabirlerinin kurumlardaki amirlerinden onay almadan soru sormadığına dikkat çeken Ankara’nın tecrübeli gazetecileri, kendi sorusunu kayda alan gazetecinin bunu yayınlayarak işten atılmayı göze aldığına vurgu yaptı.

İŞTE O SORU

AA muhabirinin işten atılmasına sebep olan soru şöyle: “Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin, çarşıda, pazarda, metrobüste herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakanımıza da sorum: Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?”

SOYLU’YU TASFİYE SORUSU MU?

Bakanlar bu soruya cevap vermediği gibi Sedat Peker’in Süleyman Soylu’ya ilişkin iddialarına dair AKP hükumetinden de bir açıklama gelmedi. Soylu’ya sahip çıkan bir açıklama yapmayan AKP’li yetkililer, soruyu soran muhabirin abisinin tutuklu olması üzerinden Gülen Cemaatini hedefe koydu. Ancak AA muhabiri Musab Turan’ın babası Ali Seydi Turan’ın AKP’nin kuruluşundan beri parti için çalıştığı, ilçe başkanlığı görevinde bulunduğu, tam anlamıyla ‘dava adamı’ olduğu ortaya çıktı. Bir soruyla Soylu’nun tasfiye sürecinin hızlandığına dikkat çeken Ankara gazetecileri, yaşanan soru olayının perde arkasının kısa sürede ortaya çıkacağı görüşünde.

Son güncelleme: 18:01 22.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı