• Turkhane Logo

40 ilde teşkilatlanan muhalifler Erdoğan’ın kendilerini ihraç etmesini bekliyor

AKP içerisindeki muhaliflerin 40 il ve 3 büyükşehirde teşiklatlanmasını tamamlandığını ileri süren Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, harekete geçmek için Erdoğan’ın kendilerini ihraç etmesini beklediklerini iddia etti.

12:41 29 Nisan 2019 Pazartesi
40 ilde teşkilatlanan muhalifler Erdoğan’ın kendilerini ihraç etmesini bekliyor
AKP içerisindeki muhaliflerin 40 il ve 3 büyükşehirde teşiklatlanmasını tamamlandığını ileri süren Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, harekete geçmek için Erdoğan’ın kendilerini ihraç etmesini beklediklerini iddia etti.





Takan, AKP’den çıkacak yeni partiyle ilgili kulis bilgiler aktarmaya devam ediyor.


2. ADAMLIK İÇİN İÇERİDE PATIRDI ÇIKTI

Takan’ın yazısında yeni partinin Davutoğlu’nun yayınladığı uzun deklarasyonla ete kemiğe büründüğünü dile getirdi. Takan yeni parti kurulmadan içeride patırtılar çıktığını ifade ederek, “2’nci adamlık ve vitrinde en önlerde yer alma konusunda. İçişleri eski Bakanı ve çözüm sürecinin mimarlarından Beşir Atalay kendisinin 2’nci ve güçlü adam rolünde olması için bastırıyor. Fakat büyük de tepki alıyor. Kurucu isimler de 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebileceğiniz ünlü AKP’li simalar. Bir de üst düzey eski bir yargı üyesi” dedi.

HUKUK DİBE VURDU EKONOMİ PERİŞAN OLDU

Takan, Abdullah Gül’ün yakın çalışma arkadaşı Ali Babacan’ın İngiltere’den döndükten sonra ayağının tozu ile kapalı devre toplantılar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Neler söylüyor?.. Toplantılara katılan bir dostum anlattı; “Aşağı yukarı kamuoyunda bilinen şeyler. Ali bey diyor ki; ‘hukuk dibe vurdu. Hukuk dibe vurunca ülke ekonomisi perişan oldu. Korku toplumu oluşturuldu. Kalitesiz işler yaptılar ve hâlâ yapıyorlar. Hatalı adamlarla çalıştılar. Çözemeyeceğimiz problemimiz yok’. Babacan’ı bu sefer çok kararlı gördüm. Ancak asıl olan çerçeve Ahmet Davutoğlu’nun yayınladığı deklarasyon. Orada her şey anlatıldı.”

BABACAN VE ŞİMŞEK’İN DÜNYADA KARŞILIĞI VAR

Takan, Davutoğlu’nun yakın çevresinden bir kaynağının anlattıklarını da yazısında aktardı: “Biz hareket olarak deklarasyonumuzu yayınladık bekliyoruz. Bundan sonrası gelişmelere bağlı, yani öncelikle AKP içinden ve saraydan gelecek tepkiler önemli. Ahmet Davutoğlu’nu hepimiz herkes çok sever. Davutoğlu, aynı zamanda iyi bir ekonomisttir. Ali Babacan, Mehmet Şimşek gibi arkadaşlarımız, dünyada, ekonomide karşılığı olan insanlar. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik sorunları var. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Bu sorunlar nasıl çözülecek diyorsanız o da anayasanın ilk 4 maddesi ve yine üniter yapı içinde çözülecektir.”

HER KESİMLİ GÖRÜŞÜYORUZ

Takan şunları aktardı: “Türkiye’nin refahı için herkesle görüşüyoruz. Bu ülkücü olmuş, ulusalcı olmuş, milliyetçi olmuş, solcu olmuş hiç fark etmez. Türkiye’nin sorunları çözülmesi gerekir.Bu noktada bizim dikkat ettiğimiz husus; öncelikle AKP’den nasıl bir tepki gelecek?.. Bu deklarasyonu benimseyecekler mi, yoksa başka bir tepki mi verecekler?.. Bunlar elbette hassas ve önemli konular. Saraydan gelecek tepki de önemlidir. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yanlış olduğunu parti disiplini içinde hiçbir şekilde parti disiplininden ayrılmadan söyledik. Nasıl bir karşılık olacak? Bu önemli.”

SARAYDAN GELECEK TEPKİ KOPUŞ GEREKÇESİ OLACAK

Takan, “Biraz karmaşık gelmiş olabilir. Kaynağımızın söylediğini tercüme etmeye çalışayım. Demek istiyorlar ki, biz deklarasyonu açıkladık. R. Erdoğan bizi partiden resmen atarsa, partimizin resmi kuruluşu için hemen harekete geçeceğiz. Bu olmazsa, saray veya çevresinden gelecek büyük hareket AKP’den kopuş için gerekçe olacak!..”

TOPBAŞ VE GÖKÇEK’LERE ŞUT ÇEKİLDİ

Takan, “Tam bu noktada ezber bozma cinsinden olacak bir izlenimimi paylaşmak isterim. Hatırlar mısınız? Ortada fol yok yumurta yokken, bu fakir gazeteci, başta İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ve bazı il başkanları olmak üzere olacak operasyonları yazmış, görevden alınmalar olacak demişti. Belki o günlerde sizlerde pek ihtimal vermemiştiniz. Hatta, havuz medyasının bazı kalemşorları, nayır, nolomaz diye hakaretlere varan cümlelerle bu yazılanların yalan olduğunu iddia etmişti. Sonra ne olmuştu?.. Metal yorgunluğu hikâyesi çıktı ortaya. Ne kadir Topbaşlara ne Melih Gökçelere şut çekildi” dedi.

AKP ERDOĞAN ELİYLE TASFİYE Mİ EDİLİYOR?

Takan yazısını şu ifadelerle noktaladı: “Türkiye İttifakı çağrısı ile birlikte başta Sabah Gazetesi olmak üzere bir yerlerden dışarıya yansıtılan tepkileri ilgi ile takip ediyorum. SETA’cılar olmak üzere Sabah gazetesinin bazı yazarları hop hop hopluyorlar!.. Büyük telaş içindeler… Sabah gazetesinin kime ait olduğunu herhalde tekrar belirtmeme gerek yok!..Ne dersiniz?. Yoksa, AKP, bizzat R. Erdoğan’ın eli ile tasfiye mi ediliyor? Ben derim ki; bu devlet sahipsiz değil!..

Son güncelleme: 12:41 29.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı