• Turkhane Logo

15 Temmuz'un sözde kahramanları tel tel dökülüyor

15 Temmuz darbe senaryosu sahnelendikten hemen sonra birçok kahraman ortaya çıktı.

01:00 16 Şubat 2018 Cuma
15 Temmuz'un sözde kahramanları tel tel dökülüyor
15 Temmuz darbe senaryosu sahnelendikten hemen sonra birçok kahraman ortaya çıktı.

Havuz medyasında boy gösteren kahramanlar, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını efsane anlatır gibi anlattı. Medyada istediği algı operasyonlarını yapmak için bunları gazetelerde boy boy yayınladı ve haber kanallarında günlerce konuşturdu.

O dönemde medyada parlatılan kahramanlardan bir kısmı şu an işledikleri iddia edilen çeşitli suçlardan dolayı cezaevinde tutuklu durumda. Bunlardan biri olan Isparta İl eski Emniyet Müdürü Halil Altan tarihi eser kaçakçılığından gözaltında. Bir diğeri de Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Alper Aygül, silahlı terör örgütü üyesi olmaktan gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakıldı.

ISPARTA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HALİL ALTAN TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞINDAN GÖZALTINDA


Altan, hizmet hareketine yönelik daha önce, Ne yaptı bu ahlaksızlar. Soruları çaldılar, öğretmen, hakim, oldular. İçimize sızmış hain polis oldular. Asker oldular.” demişti.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmayla tarihi eser kaçakçılarına yönelik savcılık talimatıyla bir eve operasyon yaptı. Ekipler tarafından arama yapılan evde tarihi eserler ele geçirdi. Tarihi eserlere el konulurken, evin sahibi H.A., tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.A.nın, yapılan kimlik tespitinde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığında başmüfettiş olduğu belirlendi.

“YAŞARKEN YAZILAN TARİH”

Darbe girişiminden sonra ortaya çıkan kahramanlardan biri de şu an ki Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı (Darbe gecesi vekaleten Isparta Emniyet Müdürlüğü görevindeydi) Alper Aygün. Aygün’ün darbe gecesi yaşadıkları çok sayıdaki medya organında ‘Yaşarken Yazılan Tarih’ gibi başlıklarla verildi.
Haberlerde, “Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Aygün, Türkiye’yi İşgal Girişimi’ne karşı direnen ilk üst düzey yöneticilerden biriydi. Zira İşgal Girişimi’nin ilk anlarında, özel otomobili ile tek başına yola çıktı. Eğirdir’e gitti; Vali Şehmus Günaydın’ı alıp çok güvenli olan Polis Evi’ne getirdi.” Bilgilerine yer verilmişti. Bu haberlerden yaklaşık 1 yıl sonra işin aslının bambaşka olduğu ortaya çıktı.

YAŞARKEN TARİH YAZAN AYGÜN, SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTI

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Silahlı Suç Örgütü soruşturması kapsamında Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Alper Aygül ve görevden uzaklaştırılan Yenişarbademli İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ali Ç., Ercan M., Mehmet G., ile Nejdet K. ve bazı polis memurları da tutuklanmıştı.
Örneklerden de görüldüğü üzere havuz medyasının kahraman diye parlattığı kişilerin kim oldukları yavaş yavaş ortaya çıkıyor…. (HABER-ANALİZ)


http://aktifhaber.com/15-temmuz/cemaate-operasyonlar-yapan-emniyet-muduru-tarihi-eser-kacakciligindan-gozaltinda-h110879.html
http://www.sarkikaraagac.com.tr/haber-bu-bir-kahramanlik-hikayesi-7044.html  

Son güncelleme: 01:00 16.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı