• Turkhane Logo

15 Temmuz Düzmece Darbesi tel tel dökülüyor...

Hande Fırat’ın MIT Basın Danışmanı ile 15 Temmuzdan bir gün önce görüşmesi gündeme bomba gibi düşmüştü! Esas bomba ise gözlerden kaçtı!

11:11 11 Eylül 2022 Pazar
15 Temmuz Düzmece Darbesi tel tel dökülüyor...
Hande Fırat’ın MIT Basın Danışmanı ile 15 Temmuzdan bir gün önce görüşmesi gündeme bomba gibi düşmüştü! Esas bomba ise gözlerden kaçtı!


Hande Fırat’ın MIT Basın Danışmanı ile 15 Temmuzdan bir gün önce görüşmesi gündeme bomba gibi düşmüştü! Esas bomba ise gözlerden kaçtı! Bu vesile ile gündeme getirmekte fayda var. Darbelere zemin hazırlıyor denilerek tam 6 yıl boyunca kaldırılan EMASYA (Emniyet-Asayiş yardımlaşma) Protokolünün 15 Temmuzdan sadece  2 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yürürlüğe girdiğini biliyor muydunuz?

https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/emasya-6-yil-sonra-geri-geldi-1313922/


Sözde Darbenin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hala cevap alınamayan onlarca soru var! Bunlardan en önemlisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan 2010da iptal edilen EMASYA için, “Böyle protokol olamaz, olmayacak. Bu işi bitireceğiz” dediği Protokolünün neden tekrardan getirildiği? 
251 kişinin hayatına mal olan olayın şifresi, aslında 13 Temmuzda gizli!
 
EMASYA İÇİN “DARBE” DEMİŞLERDİ


7 Temmuz 1997den 4 Şubat 2010a kadar uygulanan EMASYA protokolü için ‘Cuntacıların darbe planlarına dayanak yapılıyor, Balyoz darbe planında da EMASYA kullanıldı denilen bu protokol, dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneşin imzası ile yürürlükten kaldırmıştı. EMASYA, Şemdinli’deki Umut Kitabevi’nin bombalanmasının ardından astsubayın ifadesiyle kamuoyunun gündemine girmişti. Protokol, Türkiye’nin gündemine ise Balyoz Eylem Planıyla oturdu. 27 maddelik protokol askere, şehirlerdeki toplumsal olaylara müdahale imkanı tanıyor, terör şüphesi ile de olaylara el konabiliyordu. 6 yıl boyunca kaldırılan bu protokolün benzeri tesadüf ya apar topar meclisten geçirilip 13 Temmuzda Erdoğan imzası ile yürürlüğe girmişti! 

DARBEYİ ENİŞTEDEN DUYDU FAİLİ FETO İLAN ETTİ

Erdoğan 15 Temmuzda askerlerin bile ne olduğunu bilemediği bir anda faili açıkladı! Peki darbelere zemin hazırlıyor denilerek kaldırılan EMASYA Protokolünü Erdoğana da tekrar cemaat mi imzalatarak getirtti? Cumhurbaşkanın EMASYA Protokolünü jet hızıyla imzalaması tesadüfle açıklamak akla uygun gelmiyor! 

ABDURRAHİM DİLİPAK CUMHURBAŞKANIN DARBEDEN 4 AY ÖNCE HABERİ VARDI 

Abdurrahim Dilipak da Erdoğanın Darbeden 4 ay önce haber olduğunu köşesinde yazdı! Darbe ihtimalini bırakın söylentisinin olduğu bir ortamda Demokrasinin boynuna geçirilen kement denilen EMASYA Protokolünün tekrardan yürürlüğe girmesi oynanacak oyunun en önemli işareti! 13 Temmuza kadar askerin sokağa çıkmayı bırakın operasyon için dahi valilik izni gerekiyordu! 

EMASYA TEKRARDAN GETİRİLMESE NE OLURDU

Önce Erdoğan eliyle kaldırılan sonra yine Erdoğanın talimatları ve imzasıyla yürürlüğe giren EMASYA olmasaydı 15 Temmuz gecesi bazı askerler tuzağa düşmeyecekti! Terör saldırısı veya darbe girişimi olduğunu anlamak mümkün olacaktı. Valilik izni olmadan sokağa çıkacak askerlere darbeye katılıyor denilenilirdi! Ancak pek çoğu şeytanice hazırlanmış bir planın kurbanı oldu. 15 Temmuzda bazı askerler terör saldırı var denilerek kışlalardan çıkarılarak tuzağa düşürüldü. Darbe heveslisi bazı askerlere de yasal zemin hazırlanarak gerçek bir darbe yapıyormuş izlenimi verildi!

Son güncelleme: 11:11 11.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı