• Turkhane Logo

’15 Haziran’ı bekleyin; Erdoğan seçimi iptal ettirebilir’

Siyaset gündemine ilişkin kulisler yazan Sözcü yazarı Can Ataklı, seçim dönemi yaklaştıkça Ankara’nın nabzını tutan son gelişmeleri köşesinde paylaşmaya devam ediyor.

16:07 11 Haziran 2018 Pazartesi
’15 Haziran’ı bekleyin; Erdoğan seçimi iptal ettirebilir’
Siyaset gündemine ilişkin kulisler yazan Sözcü yazarı Can Ataklı, seçim dönemi yaklaştıkça Ankara’nın nabzını tutan son gelişmeleri köşesinde paylaşmaya devam ediyor.





Yakın zamana kadar AKP’nin yüzde 30’lara düşebileceği iddiasını yazan Ataklı, bu kez “Ankaralı saraya yakın kaynaklarımdan biri” dediği kişi ile yaptığı görüşmeyi aktarıyor.


Ataklı’nın aktardığına göre Ankaralı kaynağı, “Seçimlerde gerçekten çok büyük sürpriz olabilir” diyor ve 15 Haziran tarihin işaret ediyor.

“15 Haziran diyorsam vardır bir bildiğim” sözleriyle iddiasını vurgulayan kaynak, 14 Haziran’ın kamuoyu anketlerinin açıklanması için son gün olduğunu hatırlatıyor.

Ataklı, 15 Haziran tarihini irdelerken, “Hayli zamandır sarayın durumdan pek memnun olmadığı ve seçimleri iptal ettirebileceği söylentileri dolaşıyor ortalıkta” düşüncesine takılıyor.

Ataklı’nın böyle düşünmesine yol açan bazı gelişmelerden biri de bizzat AKP’li yazarların Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin ittifak yasası ile ilgili iptal başvurusuna olumlu yanıt verebileceği ve bunun da seçimleri iptal ettirebileceğini yazmış olmaları.

Ataklı, 15 Haziran tarihi ile ilgili aklına gelen senaryoyu şöyle anlatıyor:

“Erdoğan kamuoyunun da öğrenebileceği son anketi görecek. Eğer en güvendiği insanlara yaptırdığı bu son ankette de ilk turda seçilmesi zor görünüyorsa, partisinin de Meclis’te çoğunluğu sağlayamayacağı anlaşılıyorsa seçimleri iptal ettirecek.”

“Bunu zaten bazı yerlerde söylüyorum” diyen Ataklı, “İlk tepki, ‘Nasıl yapacak onu?’ sorusu oluyor. Çünkü normal insanlar böyle bir kararın hangi hukuka dayanılarak alınacağını merak ediyorlar. Oysa Erdoğan’ın hukuka ihtiyacı yok ki, hukukun kendisi olduğuna inanıyor. Eğer seçimi kazanamayacağı konusunda ikna olursa seçimi iptal ettirir. Bunun nasıl olacağını hukuka uyup uymayacağını düşünmez bile, ‘seçimler iptal edilmiştir’ der veya YSK’ya dedirtir olur biter” görüşünü dile getiriyor.

Son güncelleme: 16:07 11.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı