• Turkhane Logo

Yunanistan eski Savunma Bakanı: Darbe girişimini önceden biliyorduk

Yunanistan Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

19:56 16 Temmuz 2020 Perşembe
Yunanistan eski Savunma Bakanı: Darbe girişimini önceden biliyorduk
Yunanistan Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’ın eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, 15 Temmuz 2016 günü öğleden sonra Türkiye’de bir darbe planlandığının istihbaratını aldıklarını, Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) başkanının Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı uyarmak istediğini fakat irtibat kuramadıklarını açıkladı.

Kendisinin de Türk mevkidaşı ile görüşmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirten Apostolakis, “Erdoğan’ın hareketlerini izliyorduk, onun bir otelde olduğunu biliyorduk ve bir noktada bir uçağın onu alacağını gördük” dedi.

‘DEDEAĞAÇ’A GELEN 8 TÜRK SUBAYINI GERİ GÖNDERMEYE HAZIRDIK’ 


Yunanistan’ün popüler televizyon kanallarında Mega’ya konuşan Evangelos Apostolakis, 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız ‘darbe girişimi’ sonrasında Dedeağaç’a askeri helikopterle gelen sekiz Türk subayını da AKP hükümetine geri göndermeye hazır olduklarını, ancak Türk tarafı ile bir türlü iletişim kurulamadığı öne sürdü.

‘TÜRK SUBAYLARININ İADESİ GECİKİNCE İLTİCA PROSEDÜRÜ BAŞLADI’ 

Apostolakis, “Sekiz asker barındıran helikopter iniş yaptığında bile, helikopteri kabul etmemek için girişimde bulunduk ancak Türkiye tarafından kimse ile iletişime geçemedik. Hulusi Akar ile temasa geçmeye çalıştım, çünkü bu konu çok daha sorunsuz kapanabilirdi” dedi. Apostolakis, Türk subaylarının iadesi gecikince, iltica prosedürünün başladığını, hukuki sürece ise müdahalenin söz konusu olmadığını kaydetti.

‘DARBE PLANLANDIĞI DUYUMUNU ALDIK ANCAK AKAR’A ULAŞAMADIK’ 

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin eski komutanlarından olan Apostolakis, Yunanistan’ın gerekli görüldüğü takdirde Erdoğan’a yardım etmek için helikopter göndermeye hazır olup olmadığını konusunda ise “Ne onaylayabiliyorum ne de reddedebiliyorum. Önemli olan iletişimde olabilmekti, bizi yanıtsız bıraktılar. Sanırım bu konuda çok iyi bir duruş sergiledik.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 19:56 16.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı