• Turkhane Logo

‘Yasanın üstünde tepiniyorlar’: Gözaltına alınan bebekli anne sayısı üçe çıktı!

Gözaltında bulunan bebekli annelere bir yenisi daha eklendi. Hapse gönderilen Münevver Tekin ve gözaltındaki Melike Aktepe’den sonra 3 çocuklu Şerife Erol da gözaltında.

18:45 10 Haziran 2020 Çarşamba
‘Yasanın üstünde tepiniyorlar’: Gözaltına alınan bebekli anne sayısı üçe çıktı!
Gözaltında bulunan bebekli annelere bir yenisi daha eklendi. Hapse gönderilen Münevver Tekin ve gözaltındaki Melike Aktepe’den sonra 3 çocuklu Şerife Erol da gözaltında.

Cemaat soruşturmaları kapsamında bu sabah Adana’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan anne sayısı üçe çıktı. Bold Medyanın haberine göre Münevver Tekin, 6 aylık bebeği Elif Erva ile sabah saatlerinde tutuklanıp cezaevine gönderildi. Reyyan (3) ve Muhammed Fatih’in (7) annesi Melike Aktepe ile en küçüğü 22 aylık Cemile Meva olan 3 çocuk sahibi Şerife Erol’un gözaltında olduğu öğrenildi.

EŞİ DE TUTUKLU

Adana merkezli üç şehirde, aralarında ihraç polislerin de yer aldığı 63 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonun nedeni ihtiyaç sahibi ailelere para ve erzak yardımı olduğu belirtildi.


Alınanlar arasında yer alan Münevver Tekin tutuklanıp 6 aylık bebeği Elif Erva ile birlikte Tarsus Cezaevine gönderildi. Reyyan (3) ve Muhammed Fatih (7) adında iki çocuğu olan ev hanımı Melike Aktepe ile üç çocuklu Şerife Erol ise gözaltında. Eşi de tutuklu olan Şerife Erol’un sütten kesilmemiş kızı Cemile Meva dışında 12 ve 7 yaşında iki çocuğu daha bulunuyor.

/
Gözaltındaki Şerife Erol’un 22 aylık kızı Cemile Meva henüz sütten kesilmemiş bir bebek

/
Melike Aktepe’nin kızı Reyyan 3 ve oğlu Muhammed Fatih 7 yaşında

/
Melike Aktepe oğlu Muhammed Fatih ile


Münnevver Tekin, 6 aylık kızı Elif Erva ile şu anda Tarsus Cezaevinde
  Bold Medya’ya konuşan Münevver Tekin’in ailesinin verdiği bilgiye göre Tekin, yardım gerekçesiyle değil, cezası onandığı için tutuklandı. Tekin, Cemaat soruşturmaları kapsamında daha önce de gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanıyordu. 6 yıl 3 ay verilen ceza Yargıtay tarafından onaylandığı için aynı operasyonlar kapsamında tutuklandı.   Yeni çıkan infaz yasasına göre bebekli annelerin tutuklanmaması gerekiyor. Ancak bu kanun Cemaat soruşturmaları kapsamında alınan annelere uygulanmıyor. En son Kasım 2019’da yapılan resmi açıklamaya göre Türkiye cezaevlerinde 0-6 yaş arası 780 bebek ve çocuk anneleriyle birlikte hapis yatıyor. Koronavirüs salgınının cezaevlerine de bulaştığı bir dönemde böylece bir bebek daha hapse girmiş oldu. GERGERLİOĞLU: ÇIKARILAN YASAYI PUT MU SANDINIZ?   Bir bebeğin daha hapsedilmesinin kanunlara aykırı olduğunu belirten HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi.

Syn @abdulhamitgul 5275 Say. Kanun 16/4te : Gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren 1yıl 6ay geçmemiş bulunan kadınlar serbest bırakılır. maddesine rağmen hamile ve bebeği 1,5 yaşını doldurmamış kadınlar cezaevinde! Bu Savcı ve Hakimleri dilekçeyle HSKya şikayet ediyorum! — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 10, 2020
“YASANIN ÜSTÜNDE TEPİNİYORLAR”   Gergerlioğlu, Adana KOM ekipleri tarafından koç başlarıyla evlerin kapıları kırılarak yapılan insanlık dışı bu gözaltılara da tepki gösterdi. Kanunlara rağmen yapılan gözaltı ve tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirten Gergerlioğlu şöyle dedi: “Kapıyı kırıyor! “Çocuk var” diyor ama kimsenin umurunda değil! Aldığı annenin ise bebeğinden dolayı infaz erteleme alması gerekirdi. Ama hem böyle gözaltı hem de yasaya aykırı tutuklama! Yasanın üstünde tepiniyorlar!”

Kapıyı kırıyorlar!

Çocuk var diyor, dinlemiyorlar

Çocuklu ailelerin evine giriş böyle!

Suçlama: Zor durumdaki için erzak toplamak

Her gün polis devleti uygulamaları izliyoruz

Yasaların üzerinde tepiniyorlar!

pic.twitter.com/Tv1Ug7ENeK — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 10, 2020

Son güncelleme: 18:45 10.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı