• Turkhane Logo

YAŞ kararlarıyla Yurtta Sulh Konseyi listesindeki benzerlik

Aynı elden çıkmış gibi aynı hata yapıldı.

14:57 23 Ağustos 2017 Çarşamba
YAŞ kararlarıyla Yurtta Sulh Konseyi listesindeki benzerlik
Aynı elden çıkmış gibi aynı hata yapıldı.

Bu yılkı Yüksek Askeri Şura kararlarında en çok eleştirilen nokta alt kıdem ve rütbedeki kişilerin daha kıdemli ve rütbeli personele komutan olarak atanmasıydı. Bu hatanın aynısı 15 Temmuzda ele geçirildiği iddia edilen Yurtta Sulh Konseyi görevlendirme listesinde de sözkonusuydu. 

15 Temmuzun çatı davasında da Yurtta Sulh Konseyi listesindeki bu kıdem ve rütbe karışıklığına dikkat çekilmiş ve TSK dışında hazırlandığı izlenimi vermektedir denmişti. TSK dışı tabiriyle bugüne kadar hep Hizmet Hareketi suçlandı. Ancak YAŞ ve sonrasında yapılan görevlendirmelerdeki tıpa tıp hatalar, listenin SADATta hazırlandığına ilişkin kanıtlar sonuyor. 

SADAT EKİBİNİN ORTAK HATASI
Ahmet Nesin Artıgerçek sitesindeki bugünkü yazısında, YAŞ kararları ve ardından yapılan görevlendirmelerde Emekli General Adnan Tanrıverdinin yönettiği SADATın etkili olduğunu, Org. Hulusi Akarın Tanrıverdinin emrinde olduğunu yazdı. 

Yurtta Sulh Konseyi listesini tutuklu hiçbir subay kabul etmemiş, hatta bu hatalar nedeniyle TSK dışında hazırlandığını, bu hataları TSK bünyesindeki hiçbir askerin yapmayacağını öne sürmüşlerdi. 

YAŞ kararlarında SADATın etkili olduğu sır değil. Dikkate alınmayan kıdem ve rütbe durumunun çok sayıda subayın tutuklanmasına neden olan Yurtta Sulh Konseyi görevlendirme listesinde de dikkate alınmamış olması aynı eli işaret ediyor.  

Bugüne kadar darbeyle ilgili hiçbir yazılı plan bulunmadı. Ortada sadece bir görevlendirme listesi var. Ancak listede ismi bulunan pekçok üst düzey subay, 15 Temmuzda evinde, tatilde ya da yurt dışında olduğunu ispat ettiği halde tutuklu durumda. 

Bu da akla SADATın fişleme listeleri doğrultusunda bir sahte atama listesi oluşturduğunu ve 15 Temmuz sonrası delil olarak emniyete servis edilmiş olabileceğini gösteriyor.  

Akıncı Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim mahkemedeki ifadesinde bu duruma dikkat çekti ve Ortada bir darbe planı da yoktur, bulunamamıştır. Eğer TSK personeli bu darbeyi planlasaydı, mutlaka dökümante ederdi. Böylesine saçma bir planlama ve sevk yapılmazdı. dedi. 

Aktifhaber.

Son güncelleme: 14:57 23.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı