• Turkhane Logo

Vicdanlarının öldüğünü bilemezdik: 'İki çocuklu bir kadına dokunmazlar' diye hüsn-ü zan etmiştik

“Yağmur yağıyordu. Her yer çamur, ıslak, gecenin bir yarısı; bir şaki gibi, suçlu gibi ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Biz bu terk edişe Hicret diyoruz."

16:48 28 Şubat 2021 Pazar
Vicdanlarının öldüğünü bilemezdik: 'İki çocuklu bir kadına dokunmazlar' diye hüsn-ü zan etmiştik
“Yağmur yağıyordu. Her yer çamur, ıslak, gecenin bir yarısı; bir şaki gibi, suçlu gibi ülkemizi terk etmek zorunda kaldık. Biz bu terk edişe Hicret diyoruz."


Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen yurt içinde ve yurt dışında cadı avı devam ediyor. Diyanet camiası siyasal İslamcıların propaganda organına dönüştü. Çok az ilahiyatçı, kurulan rejime ve yapılan zulümlere karşı çıktı. Bunlardan birisi de İlahiyatçı Zeynep Uncu. Diyanet camiasında Kur’an kursu öğretmeni olarak hizmet veren, çocuklara ve yetişkin hanımlara güzel ahlak ve Kur’an-ı Kerim öğreten Hizmet Hareketi gönüllüsü Zeynep Uncu hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklama kararı çıkarılmış.

5 ay Türkiye’de bir suçlu gibi kaçak yaşamak zorunda kaldığını ve hala polis gördüğünde ürktüğünü belirten Uncu, çalıştığı Diyanet kurumunda büyük hayal kırıklığı yaşadığını söylüyor. “Diyanet’te 6 yıl çalıştım. Orada gördüğüm durum, hükümetin fikri ne ise Diyanet’in fikri o. Dine hizmet hükümet politikaları ile yürümez. 15 Temmuz vakasından sonra, daha ben açığa alınmadan bir toplantıya katıldım. Tüm imamların ve kuran kursu hocalarının olduğu toplantı. Doktor unvanı almış bir müftümüz vardı. Sahneden bizlere öyle şeyler anlatıyordu ki, bir Müslümanın ağzına yakışmayacak, bırakın Müslümanı, insanın ağzına yakışmayacak küfürler ile Hocaefendi’ye ve onun annesine saydırıyordu. Ben o toplantıda kendimi sakinleştirebilmek için iki-üç cüz Kur’an okudum. Her tarafta insanlar, kuran kursu hocaları, imamlar “ kafirler, münafıklar” diye sürekli bağırıyorlardı. Değişik değişik el kol hareketleri yapıyorlardı. Bir propaganda, bir miting alanı içerisine düşmüştüm. “Rabbim beni buradan kurtar” dedim.  “Allah’ım beni burdan kurtar” dedim. Zaten iki gün sonra açığa alındım. Sonra da atıldım.” diyor.


Ülkeyi terk etmeye karar verdiğinde cüzdanında 25 kuruş kaldığını aktaran Zeynep Uncu, Yunanistan’a geçince karşı kıyıdan geri bakıp, “Benim kalbimi çok kırdınız. Ben sizlere hayır ve iyilikten başka bir şey yapmadım. Ama çok vefasızlık gördüm. Yine de Allah’a emanet olun dedim.” ifadelerini sesli olarak dile getirdiğini hatırlatıyor.

Gonca Dergisi’nde uzun yıllar Zeynep’in Günlüğü köşesinde hikayeler yazan Zeynep Uncu, şimdi Hollanda’da yaşıyor.

Yaşadıklarını ve yeni hayatını KaranlıktakiAydınlık’e anlatan Uncu’nun Zeynep’in Günlüğü’nü hayata geçirmek başta olmak üzere heyecan verici projeleri var.


 

Son güncelleme: 16:48 28.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı