• Turkhane Logo

Tutuklu tuğgeneral, ‘açlık grevine’ başladı:

Eğer ölürsem, Rabbim’e, ‘başka seçeneğim kalmamıştı’ diyeceğim

13:37 17 Eylül 2022 Cumartesi
Tutuklu tuğgeneral, ‘açlık grevine’ başladı:
Eğer ölürsem, Rabbim’e, ‘başka seçeneğim kalmamıştı’ diyeceğim

15 Temmuz sözde darbe girişimi sonrası tutuklanan dönemin Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı’nın cezaevinde açlık grevine başladığı öğrenildi. Aydemir Taşçı’nın silah arkadaşlarından tutuklu Tuğgeneral Kemal Mutlum, beyin tümörü nedeniyle geçtiğimiz günlerde yoğun bakıma kaldırılmıştı. Mutlum, ağır hastalığına rağmen tahliye edilmiyor.

İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “15 Temmuz’dan mahpus, eski hava pilot Tuğgeneral Aydemir Taşçı kötü durumdaki hasta mahpuslar nedeniyle bugün açlık grevine başlamış. Cezaevlerinde sol mahpuslardan sonra 15 Temmuz mahpuslarından bu ilk açlık grevi! Son 10 ayda hasta mahpus ölümleri 60’ı aştı, dünya rekoru bu!” ifadelerini kullandı.   15 Temmuzdan mahpus, eski hava pilot Tuğgeneral Aydemir Taşçı kötü durumdaki hasta mahpuslar nedeniyle bugün açlık grevine başlamış.

Cezaevlerinde sol mahpuslardan sonra 15 Temmuz mahpuslarından bu ilk açlık grevi!


Son 10 ayda hasta mahpus ölümleri 60ı aştı, dünya rekoru bu! pic.twitter.com/QytswYU84x — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) September 17, 2022
RABBİME, ‘BAŞKA SEÇENEĞİM KALMAMIŞTI’ DİYECEĞİM

Aydemir Taşçı, ‘açlık grevi’ kararını duyurduğu mektubunda, ağır hasta tutukluların sorunlarına dikkat çekmek için böyle bir eyleme karar verdiğini anlatıyor. Taşçı, “Bu talebim gerçekleşene kadar dinimizce de günah olduğunun bilinciyle, kendi irademle açlık grevine başlıyorum. Bu kararımın sonunda hayatımı kaybedersem, ölümümün sorumluları bu haksızlığı yapanlar ve bu haksızlığı duyduğu halde kılını kıpırdatmayan dilsiz şeytanlardır. Bunu neden yaptığımı Rabbim bana sorarsa, yapabilecek başka bir seçeneğim kalmadığını kendisine ifade edeceğim. Siz de ne söyleyeceğinizi düşünün!” diyor.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, paylaşımında Tuğgeneral Aydemir Taşçı’nın mektubuna da yer verdi. İşte Taşçı’nın o mektubu…

Son güncelleme: 13:37 17.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı