• Turkhane Logo

Tutuklu kanser hastasının eşi: “Ya şimdi sesim olun ya da öldükten sonra kimse haber yapmasın!”

“Belki birkaç güne eşimin ölümü duyulacak. Ya şimdi sesime ses olun ya da eşime bir şey olursa kimse haberini yapmasın.”

13:22 26 Ağustos 2019 Pazartesi
Tutuklu kanser hastasının eşi: “Ya şimdi sesim olun ya da öldükten sonra kimse haber yapmasın!”
“Belki birkaç güne eşimin ölümü duyulacak. Ya şimdi sesime ses olun ya da eşime bir şey olursa kimse haberini yapmasın.”




İzmir Kırıklar Cezaevinde tutuklu bulunan kanseri hastası Özgür Doğan hastalığının son evresinde bulunmasına rağmen tahliye edilmiyor. Özgür Doğan eşi S. Doğan, bu duruma sosyal medya hesabından isyan etti:


“Belki birkaç gün sonra Özgür Doğan’ın ihmalle ölümü duyulacak!! Ya şimdi sesime ses olun yada eşime bir şey olursa kimse benim ve eşimin haberini yapmasın.” diyen S. Doğan, belki de ömrünün son günlerini yaşayan eşinin durumuna dikkat çekmek için mücadele veriyor.

5 ay önce kanser teşhisi konulan ve İzmir Adli Tıp’ın vereceği rapor için bekletilen Doğan, cezaevinden gönderdiği son mektuplarından birinde “Burada beni en çok üzen şeylerin en başında gelen senin küçük yavrularımızla tek başına kalmış olman. Her biri ayrı bir dünya olan 3 küçük yavrumuzla yalnız başına kalman her yiğidin kaldırabileceği kolay bir imtihan değil, farkındayım. Ama biz zerrece şüpheye ve ümitsizliğe düşmeden bu şiddetli meşakkatlere karşılık büyük mükafatlara nasıl olunacak inşallah.” diye yazmıştı. Hocam belki bir kaç gün sonra Özgür Doğannin ihmalle ölümü duyulacak!! Ya şimdi sesime ses olun yada eşime birşey olursa kimse benim ve eşimin haberini yapmasin.
5 aydir nadir bir tür olan ve çok hizli yayilan kanserle tek başina mücadele eden bir baba.. — Seyraa (@Seyraa6) August 25, 2019 ELDEN BİR ŞEY GELMİYOR

Tenkil sürecinde 35 ay önce tutuklanan Doğan mektubunda en büyük imtihanlarından birinin esarete sabır olduğunu da ifade ediyor:

“Benim sınavım esarete, bulunduğum yere hasretliğe sabır. Çocuklarımızın en güzel çağlarını görememeye, onlara, sana doya doya sarılamamaya, kana kana koklayamamaya, yanınızda olamamaya, senin durumunun çok zor olduğunu bilmenin verdiği ızdıraba dair sabır benim imtihanım. E hiç kolay değil imtihanım ama ne yaparım. Elden bir şey gelmiyor. Lütfu da hoş sabrı da hoş.”

ÜÇ ÇOCUĞU BABA YOLU GÖZLÜYOR

16 yıllık edebiyat öğretmeni olan Özgür Doğan Marmara Üniversitesinde edebiyat alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra Celal Bayar Üniversitesinde doktorasına devam ediyordu. Arapça ve Farsça olmak üzere iki dil bilen Doğan’ın Nesibe (12), Muaz Rahmi (5), Sevde (3) adında 3 çocuğu bulunuyor.

/
/



Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 13:22 26.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı