• Turkhane Logo

Tutuklanan iş adamı ölü bulunmuştu: İntihar mı infaz mı?

15 Temmuz Projesi girişimi sonrasında yaşanan intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi.

23:27 14 Temmuz 2018 Cumartesi
Tutuklanan iş adamı ölü bulunmuştu: İntihar mı infaz mı?
15 Temmuz Projesi girişimi sonrasında yaşanan intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi.


Geçtiğimiz haftalarda Mersin’de F...’ operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Arbel Gıda’nın sahiplerinden Mahmut Aslan’ın eniştesi Davut Demirkale, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar ettiği ileri sürüldü.

Arbel Gıda’nın sahiplerinden Mahmut Aslan’ın eniştesi Davut Demirkale’nin kendisini çarşafla asarak intihar ettiği ileri sürüldü. Demirkalenin cenazesi Mersinde toprağa verildi.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre Mersin’de tutuklanan Arbel şirketi sahibi Mahmut Arslan ertesi gün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Mahmut Arslan, 2004 seçimlerinde AKP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Mahmut Arslan daha sonraki dönemlerde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Geçen yılın Ağustos ayına işadamı Mahmut Arslan’ı avukatı ve damadı olan Murat Altındere, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu’na verdiği bir dilekçede, Arslan kardeşlerin AKP’li ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimler olduğunu vurgulamıştı.

Altındere dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:

“Müvekkilimiz Mahmut ve Hasan Arslan, özellikle bakliyat sektöründe olmak üzere ülkemizi dünya çapında temsil eden saygın işadamlarından olup birçok kamusal, yarı kamusal ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen isimlerindendir. İki müvekkil de AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımız’a yakınlığıyla bilinmekte, müvekkillerden Mahmut Arslan, yerel seçimlerde AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı dahi seçilmiştir. Müvekkillerimiz, tıpkı bölücü terör örgütü PKK’nın hedefinde olduğu gibi F.... hain terör örgütünün de hedef şahısları arasındadır.”

Mersinsiyaset isimli bir yerel sitenin iddiasına göre ise Demirkale’nin ölümü şüpheli olduğu gerekçesiyle Mersin Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bir başka yerel haber sitesinde ise Demirkalenin ellerinin bağlı bir şekilde ölü bulunduğu ileri sürüldü.

OHAL döneminde cezaevilerinde yaşanan ölümlerde intihar açıklaması yapılmış, zaman zaman bu ölümlerin intihar süsü verilmiş infaz olduğu şeklinde çeşitli iddialar da paylaşılmıştı.

Son olarak “F....” soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Ankara eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven cezaevinde ölü bulunmuştu. Güvenin ölümünün şüpheli olduğu şeklinde paylaşımlara da sosyal medyada yer verilmişti.

Son güncelleme: 23:27 14.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı