• Turkhane Logo

Tutsak harbiyeli Burak Cansever'in annesi Elmas Cansever vefat etti

Tutsak harbiyeli Burak Cansever’in annesi Elmas Cansever, bugün sabah saatlerinde vefat etti.

19:59 17 Mayıs 2021 Pazartesi
Tutsak harbiyeli Burak Cansever'in annesi Elmas Cansever vefat etti
Tutsak harbiyeli Burak Cansever’in annesi Elmas Cansever, bugün sabah saatlerinde vefat etti.


Elmas Cansever’in ölüm haberini, bir başka tutuklu harbiyelinin annesi Melek Çetinkaya verdi. Çetinkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “5 yıldır cezaevinde olan Askeri öğrenci Burak Cansever’in annesi Elmas Cansever bugün toprağa verildi. Bir anne daha evladına hasret gitti. Son 3 aydır hafızası tamamen giden, hiç kimseyi tanımayan Elmas abla, sadece Burak! denildiğinde tepki veriyordu. Savcı cenazeye izin vermedi. Bugün Burak’ın arama günü. Abisi telefonda söyleyecek. Yarın da görüş günü. Abisi gidecek.” ifadelerini kullandı.

BURAK CANSEVER BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ


Hava Harp Okulu öğrencisi Burak Cansever, 15 Temmuz öncesinde Kastamonu’da düzenlenen TSK Askeri Okullar Oryantring (Koşarak Hedef Bulma) Şampiyonasında birinci olmuş ve ödülünü il valisi Şehmus Günaydın’dan almıştı.

15 Temmuz’da ‘terör eylemi’ var denilerek otobüse bindirilen yüzlerce öğrenciden biri de Burak Cansever’di. Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı’nda meydana gelen olaylarda 6 kişinin ölmesi ve 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184’ü tutuklu 187 sanığın yargılandığı davada sanık olarak yer alıyordu.

Mahkemedeki savunmasında, Yalova’da olay günü içtima yapıldığını anlattı. İçtimada daha önce hazırlanan listelerin okunduğunu söyleyen Cansever, “Listeler okunup isimler birleştirilerek 50 kişilik gruplar oluşturuldu. Sonra otobüse binmemiz emredildi. Bir süre sonra da otobüse mermiler getirildi ve kişi başı 40 mermi doldurmamız emredildi. Şarjörler doldurulduktan sonra da oluşturulan gruplarla 3 otobüsle hareket ettik.” diye konuştu.
  5 yıldır cezaevinde olan Askeri öğrenci Burak Canseverin annesi Elmas Cansever bugun toprağa verildi.Bir anne daha evladına hasret gitti #YETERARTIK @adalet_bakanlik @abdulhamitgul pic.twitter.com/MuKycDnh94 — Melek Çetinkaya (@MelekCetk) May 17, 2021  

Son güncelleme: 19:59 17.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı