• Turkhane Logo

Türkiye’de sıradan bir gün: KHK’lı polis, asker, sivil 267 gözaltı daha

Bugün Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli ya da ihraç asker, KHK ile meslekten ihraç emniyet müdürü, emniyet amiri, polis, esnaf, iş insanı toplam 267 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

14:49 24 Eylül 2019 Salı
Türkiye’de sıradan bir gün: KHK’lı polis, asker, sivil 267 gözaltı daha
Bugün Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli ya da ihraç asker, KHK ile meslekten ihraç emniyet müdürü, emniyet amiri, polis, esnaf, iş insanı toplam 267 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.



İzmir merkezli 11 Hizmet Hareketine yönelik operasyonda 46 kişi gözaltına alındı. 

Soruşturma kapsamında, İzmir, İstanbul, Sivas, Adana, Ordu, Aydın, Nevşehir, Kahramanmaraş, Mersin, Karaman ve Manisa’da ‘ByLock’ kullandıkları iddiasıyla 14 kişi, 2011 yılında yapılan ‘polis memurluğundan komiser yardımcılığına yükselme’ sınavında usulsüzlük yaptıkları öne sürülen 16 kişi ve Bank Asya’ya para yatırdığı öne sürülen 16 kişi gözaltına alındı.


İzmir’de yürütülen başka bir soruşturmada da çoğu esnaf ve iş insanı olan 19 kişiyi gözaltına aldı.

Adana’da yürüttülen soruşturması kapsamında ise 18 eski komiser yardımcısı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında ise 2011 yılında sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olduğu iddia edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında yapılan ‘Polislikten Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı’nda yazılı sınav öncesinde sınav sorularını temin ettikleri iddia edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi

Eskişehir merkezli 4 ilde KHK ile meslekten ihraç edilen, aralarında 3’ncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirinin de bulunduğu 11 eski polis gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 3’üncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amiri ile 7 komiser ve  2 komiser yardımcısı gözaltına alındı.

Ankara’da yürütülen başka bir soruşturma kapsamında ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, Gülen cemaati ile irtibatları olduğu iddiasıyla toplam 70 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde 7’si aktif çalışan farklı rütbelerdeki 20 asker şüphelinin ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri çne sürüldü

Yine Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan ve umuma açık sabit hatlardan örgütsel iletişim amacıyla iletişim kurdukları değerlendirilen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 26’sının gözaltına alındığı, diğerlerini yakalama ve gözaltı işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Konya merkezli 7 ilde ise Gülen cemaatinin ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 

Son güncelleme: 14:49 24.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı