• Turkhane Logo

Savcı 127 sanığın ifadesini yarım sayfada özetledi

Müebbet hapis cezasına çarptırılan askeri öğrenci Taha Furkan Çetinkaya’nın (23) mahkemedeki savunması yayınlandı. Çetinkaya, savunmada savcı mütalaasına dair çarpıcı bir bilgi verdi.

15:52 20 Kasım 2019 Çarşamba
Savcı 127 sanığın ifadesini yarım sayfada özetledi
Müebbet hapis cezasına çarptırılan askeri öğrenci Taha Furkan Çetinkaya’nın (23) mahkemedeki savunması yayınlandı. Çetinkaya, savunmada savcı mütalaasına dair çarpıcı bir bilgi verdi.



15 Temmuz Sultanbeyli Davasında yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Taha Furkan Çetinkaya’nın Silivri 28. Ağır Ceza Mahkemesinde yaptığı savunmasını annesi Melek Çetinkaya sosyal medya hesabından paylaştı.

Kara Harp Okulu 1. sınıfı öğrencisi Çetinkaya, Kasım 2017’de yapılan savunmada ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. Hem savcının mütalaasında hem de 755 sayfalık iddianamede yer alan sanık listelerinde adının geçmediğini vurguladı. Buna rağmen 21 ay tutuklu bulunduğu belirterek savcının mütalaasıyla ilgili bilgiler verdi.


Çetinkaya, “Sayın savcı 127 sanığın ifadesini, savunmasını yarım sayfadan daha kısa özetlemiş ve demiş ki, ‘bu savunmalara itibar edilemez, … suçtan kurtulmaya yönelik.’ Şimdi ben suçsuzsam neyle savunma yapmam gerektiğini anlayabilmiş değilim” dedi.

ASKERİ TATBİKAT PLANSIZ VE GECE YAPILIR!

Hakkındaki iddiaları, cevapları kolaylıkla bulunacak bilgilerle çürüten Çetinkaya “Savcı diğer bir maddede de geçen ‘gece geç vakitlerde plansız ve ani olarak tatbikat için bir başka şehre gidilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır’ demiş. Öncelikle tatbikat zaten Askeri Tatbikat Raporunda belirtildiği üzere savcının kanaatinin aksine gece geç vakitlerde, plansız ve ani olarak yapılır.” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya: “Aldığım bir emir olan ‘araçtan in’ emrini müteakip ayağım bir kez asfalta değdi. Ondan da İstiklal Marşı’nı okuyanları görünce indim, esas duruşa geçtim, İstiklal Marşı’na eşlik ettim ve hemen ardından halkın sevgi gösterileri eşliğinde tekrar otobüsüme bindim ve oturmaya devam ettim. Sayın savcının ısrarla “Eylemlerine devam etmişlerdir” derken bahsettiği eylem budur. Oturmak!”


15 Temmuz 2016, Sultanbeyli gişeler.

116 ÖĞRENCİYE MÜEBBET VERİLDİ

15 Temmuz Sultanbeyli davasında 116 Kara Harp Okulu öğrencisi, 3 er ve 3 komutan, Silivri 28. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmıştı. 25 Mayıs 2018’de karara bağlanan davada öğrenciler ve komutanlar müebbet hapis cezasına çarptırılırken 3 er beraat etmişti.

TAHA FURKAN ÇETİNKAYA’NIN SAVUNMASININ TAMAMI

/

/

/

Taha Furkan Çetinkaya ve annesi Melek Çetinkaya, Silivri Cezaevi. Savunma yaparken oğlunu dinleyen Melek Çetinkaya: “Sınava çalışması gereken yaşta ağır cezalarda savunma yaptı oğlum. Evladımla gurur duyuyor, bir o kadar da üzülüyordum.”


/

/

Taha Furkan Çetinkaya Işıklar Askeri Lisesindeki ilk günü, babasıyla birlikte.



Işıklar Askeri Lisesi, 14 yaşındayken.
 

Son güncelleme: 15:52 20.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı