HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lı doktor F.K’nın engellenmesini Meclis gündemine taşıdı. Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen doktorun, sülük ve ozon tedavisi uygulayabilmek için yaptığı eğitim başvuruları KHK’lı olduğu gerekçesiyle onaylanmadı. Herhangi bir tıp eğitimi olmamasına rağmen merdiven altı hacamat ‘tedavisi’ yapan binlerce iş yeri olduğunu belirten F.K.’nın kendini geliştirmek için Sağlık Bakanlığına yaptığı başvurular reddedildi.
ÖNCE İZİN VERİLDİ
Gazete Duvar’ın haberine göre, 672 sayılı KHK ile ihraç edilen tıp doktoru F.K, Kastamonu’nda klinik açmak istedi. F.K, geleneksel ve tamamlayıcı tıp eğitimleri için mezoterapi, hacamat ve akupunktur sertifikalarını aldı. Kısa bir süre sonra da bu sertifikalar Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanlığın onayından sonra F.K. küçük bir klinik açtı.
ELİMİZ BOŞ DÖNÜYORUZ
F.K. bu sefer de ozon tedavisi ve sülük tedavisi uygulayabilmek için yeni sertifikalar almak istedi. Ancak bu sefer önüne ‘KHK’lısın’ engeli çıkarıldı. F.K. yaşadığı sürece şöyle anlatıyor: “Kendimi geliştirmek için yeni sertifikalar almak istiyorum. Ancak bakanlık 2019’dan beri sertifikaları onaylamıyor. Bu konuda eğitim veren kurumlar da eğitim öncesi yazılı, imzalı form istiyor. Eğitimi alsak, parasını yatırsak, sınavını geçsek dahi elimiz boş dönüyoruz. Çünkü KHK’li olmak buna engel teşkil ediyor.”
EĞİTİM HAKKIM ELİMDEN ALINIYOR
F.K, bu sertifikaları almak için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne de başvurdu. Üniversite ise F.K’ye “kamuda çalışmasına engel olmadığına dair beyan gerektiğini” bildirdi. Buradan da olumlu yanıt alamayınca F.K., Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne başvurdu. CİMER’den de olumlu bir cevap gelmedi. Kapılar tek tek yüzüne kapanan F.K, “Şu an resmi olarak bakanlık tarafından onaylanmış küçük de olsa bir kliniğim var ancak bu kliniği büyütemiyorum, eğitim alamıyorum. Bu sorunların giderilmesini istiyorum. Yıllarca tıp eğitimi almış biri olarak eğitim hakkım elimden alınıyor”
GERGERLİOĞLU, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, F.K.’nin yaşadıklarıyla ilgili, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına önerge verdi.
Gergerlioğlu, Selçuk’un şu soruları yanıtlamasını istedi:
Bakanlığınızın KHK ile kamu görevinden ihraç olan doktorların 2019 Ocak ayından beri sertifikalarını onaylamadığı iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa bakanlığınızın sertifikaları onamamasının nedeni nedir? Bakanlığınıza iletilen bu ve buna benzer şikayetler var mıdır? Varsa neler yapılmıştır? Son 4 yılda KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş kaç doktor sertifika almak isteyip Bakanlığınız tarafından sertifikaları onanmamıştır? Ülkemizde sertifikalı kaç hekim bulunmaktadır? Bunların kaçı KHK ile kamu görevinden ihraç edilmiş personeldir?