• Turkhane Logo

'PLN' olmakla suçlanan Pelin Öğretmen ev hapsine karşı imza kampanyası başlattı

Bir CD’deki “PLN” kodu nedeniyle ev hapsinde tutulan anaokulu öğretmeni Pelin Akbaş Yeşil, ‘adalet’ için başlattığı imza kampanyasını anlattı.

19:23 15 Aralık 2020 Salı
'PLN' olmakla suçlanan Pelin Öğretmen ev hapsine karşı imza kampanyası başlattı
Bir CD’deki “PLN” kodu nedeniyle ev hapsinde tutulan anaokulu öğretmeni Pelin Akbaş Yeşil, ‘adalet’ için başlattığı imza kampanyasını anlattı.


“Hukuksuz ve asılsız bir suçlamayla Hatay’daki evimden gözaltına alındım. Bir gün Hatay’da, 4 gün İstanbul’da gözaltında kaldım. Hemen ardından hukuki hiçbir dayanağı olmayan bir dosyadan, hakkımda ev hapsi kararı verildi. Uydurulan bir dijital materyalde PLN şeklinde bahsi geçen bir şahsın ben olduğum iddiasıyla evim hapishaneye çevrildi. Ben PLN değilim! Pelin’im. Beni tanımlayabilecek pek çok şey var. Anneyim, öğretmenim, bir emekçiyim.”

Bu sözler örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 28 Ekim 2020’de Hatay’da gözaltına alınan, ardından açığa alınan öğretmen Pelin Akbaş Yeşil’e ait.


Hatay’da yaşayan Yeşil, İstanbul’da yapılan DHKP-C operasyonunda polisin el koyduğu bir CD’de ‘PLN’ olarak kodlanan kişi olmakla suçlanıyor.

Yeşil hakkında örgüt üyeliği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kendisine komplo kurulduğunu belirten Yeşil, ‘adalet’ için imza kampanyası başlattı.




“BANA KOMPLO KURULDU”

Bolddan Sevinç Özarslanın özel haberine göre, Pelin Akbaş Yeşil, EĞİTİM-SEN’in birçok eylemine katılarak haksızlıkları protesto etmişti.

Hakkında başka hiçbir suçlama olmadığını ifade eden Pelin Akbaş Yeşil, “Bu PLN benmişim. Artık bağlantıyı nasıl kurdular bilmiyorum. Bunu mahkemede dile getirdim. 3 yaşında kızım olduğu için ceza ev hapsine çevrildi. Bugün bilgisayara CD takan, flaş takan ortaokul öğrencisi bile girer bir şeyler oluşturabilir. Böyle hukuki olmayan suçlama olabilir mi? Benim evden bir kitap ve bilgisayarı aldılar. Ama bahsedilen sözde materyal İstanbul’da bir baskında ele geçirilmiş. Aldıkları kitap da ‘Mahir Hüseyin Ulaş Kurtuluşa Kadar Savaş’. Toplatma kararı varmış. Nereden bileyim ki ben? Alabiliyorsak yasak değildir diye düşünüyor insan.” dedi.

Kendisine komplo kurulduğunu düşünen Pelin Akbaş Yeşil, “Ben 6 yıl Eğitim-Sen Hatay Şubesinin yöneticiliğini yapmış bir insanım. Zulme uğrayanların yanında durdum, direnenleri destekledim. Bunun rahatsızlık verdiğini düşünüyorum açıkçası” ifadelerini kullandı.

Yeşil, Yüksel Direnişçileri’ni desteklediği için sendikadaki görevinden de ihraç edildiğini söyledi.

“ÖĞRENCİLERİM DE CEZALANDIRILDI”

Mardin ve Hatay’da 12 yıl anaokulu öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 1,5 ay önce açığa alınan Yeşil ev hapsine itiraz etti. Ancak sonuçsuz kaldı. İstanbul’da açılan dosyanın Hatay’a geldiğini belirten Yeşil, “Dava açılmadı henüz. Ortada hiçbir şey yok. Pandemi sürecindeyiz. Dışarı çıkmak için kısıtlı bir süre var. O sürede de kızımı dışarı çıkaramıyorum. O da benimle eve hapsoldu. Öğrencilerim de cezalandırıldı. Ben suçlu değilim, bir anne, bir öğretmen, bir emekçiyim. Ev hapsimin kaldırılmasını ve işime geri dönmeyi istiyorum.” diye konuştu.

“BEN EVE HAPSEDİLECEK BİR ÖĞRETMEN DEĞİLİM”

Uğradığı haksızlığa karşı kamuoyu oluşturmak için imza kampanyası başlattığını vurgulayan Yeşil, herkesten destek bekliyor ve ekliyor: “Beni, eve hapsedilmesi, mesleğinden uzaklaştırılması, toplumdan soyutlanması gereken biri olarak tanımlayamazsınız. Hırsız değilim, katil değilim, tacizci tecavüzcü değilim, neden eve kapatılayım! Tam tersi katillere, hırsızlara, darbecilere, tacizci ve tecavüzcülere karşı çıkmış, mücadele eden bir kişiyim.”

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN
  SUÇLU DEĞİLİM! EV HAPSİM KALDIRILSIN! İŞİMİ GERİ İSTİYORUM!
Kısa bir süre sonra bu taleplerle başlatacağım imza kampanyasına desteklerinizi bekliyorum.
Dayanışmayla. @meltemservi_ @62_elbistan @acun_karadag @gergerliogluof @DirenisMeclisi @EMeclisi @GokbelCagdas @welgmedya62 pic.twitter.com/j3bDPtDJZ1 — Pelin A.Y (@PelinYeil6) December 6, 2020
 

Son güncelleme: 19:23 15.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı