• Turkhane Logo

Osmaniye’de aralarında hamile ve kalp hastasının bulunduğu 4 kadın tutuklandı

Osmaniye merkezde üç gün önce hizmet hareketine yönelik operasyonda eğitim gönüllüsü ve ev hanımı 13 kadın gözaltına alındı.

08:37 28 Haziran 2019 Cuma
Osmaniye’de aralarında hamile ve kalp hastasının bulunduğu 4 kadın tutuklandı
Osmaniye merkezde üç gün önce hizmet hareketine yönelik operasyonda eğitim gönüllüsü ve ev hanımı 13 kadın gözaltına alındı.



Gözaltı süresi sonucu 4 kadın tutuklanırken 9 kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan kadınlarından birinin hamile diğerinin kalp hastası olduğu öğrenildi.

Hizmet Hareketi’ne yönelik hukuksuz ve keyfi davranışların yoğun yaşandığı kentlerden Osmaniye’de ev kadınlarına silahlı terör örgütü üyesi suçlamasıyla düzenlenen operasyona bir yenisi daha eklendi. 3 gün önce gözaltına alınan kadınlara nezarethanede psikolojik baskı yapılarak isim vermeye ve itirafcı olmaya zorlandı.


HAMİLE VE KALP HASTASI KADINLARA 3 GÜN GÖZALTI EZİYETİ

Hava sıcaklığı ve nemin yüksek olduğu Osmaniye’de elektrik kesintisi bahanesiyle zor koşullar altında konuşmaya zorlanan kadınların 4’ünün gözaltı süresi 3 gün uzatıldı. 9 kadının tutuksuz yargılanmak üzere  serbest bırakıldı.

Gözaltındaki kadınlardan 35 yaşındaki üç çocuk annesi H.Ç’nin hamile ve kanaması olduğunun avukatı tarafından söylenmesine aldırış edilmeden sorgusu en sona bırakılarak üç gün nezarethanede tutuldu.

Kalp hastası 50 Yaşındaki H.C. zaman zaman fenalaşmasına rağmen nezaret ve sorgu sırasında dikkate alınmadı.

DOSYADA “KERMES DÜZENLEMEK VE DİNİ SOHBETE KATILMAK”TAN BAŞKA BİRŞEY YOK

Kermes düzenleme ve dini sohbete katılmanın “silahlı terör örgütü sucu” gibi ithamlarla karşılaşan kadınların sorgu sırasında ağladığı öğrenildi.

Osmaniye Sulh Ceza Mahkemesi H.Ç., H.C., M.G, ve B.H.’nin tutuklanmasına karar verdi. 4 kadın Toprakkale Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldüğü öğrenildi.

Tutuklama kararının yüzlerine okunması sırasında fenalık geçiren kalp hastası H.C. hastaneye götürüldü.

Son güncelleme: 08:37 28.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı