• Turkhane Logo

Müebbet verilen 20 günlük erin annesi Fadime Akgül: “Ben anne değil miyim?”

20 günlük asker olan evladının müebbet hapis almasına hıçkırıklar içinde isyan eden anne: “Ben anne değil miyim, benim de sesimi duyun.”

12:49 17 Eylül 2019 Salı
Müebbet verilen 20 günlük erin annesi Fadime Akgül: “Ben anne değil miyim?”
20 günlük asker olan evladının müebbet hapis almasına hıçkırıklar içinde isyan eden anne: “Ben anne değil miyim, benim de sesimi duyun.”



Er Yasin Akgül, 15 Temmuz gecesi Metris Kışlasında askerliğini yapan 20 günlük bir erdi. O gece diğer arkadaşları gibi o da kışladan dışarı çıkarılıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önüne götürüldü ve ayağından vuruldu. Annesi Fadime Akgül, üç yıldır yaşadıklarını, oğlunun tanıklıklarını 26 Temmuz 2019’da BOLD Medya’ya anlatmıştı.

Mahkemelerdeki tanık ifadeleri ve kendisinin beyanına göre er Yasin’i vuran, kendi komutanıydı. Fadime Akgül röportajda, şunları anlatmıştı:


KOMUTANI AYAĞINDAN VURDU

“Komutan bizim çocukların halkla konuştuğunu görünce ‘iyi davranmayın, kötü davranın, uzaklaştırın, vurun’ demiş. Oğlum vurmamış. Ateş etmemiş. Komutanı tekrar, ‘ateş etmeyeni vururum, askerliğini yakarım’ demiş. Benim oğlum yine ateş etmemiş. Üçüncüsünde komutan oğlumu ayağından vuruyor.”

Buna rağmen Yasin Akgül müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

FADİME ANNE’NİN İZNİYLE…

Görüşmemiz bittikten sonra Fadime Akgül, daha telefonunu kapatamadan dayanamamış hıçkırıklara boğulmuştu. O anın şaşkınlığı ve üzüntüsüyle bizim de kameramız açık kalmıştı. İki ay önce yayınladığımız “Darbeci komutana direndi, vuruldu, müebbet aldı” adlı videomuzda bu görüntülere, röportaj sonrasında çekildiği için yer vermemiştik. Fadime Akgül’ün izniyle şimdi yayınlıyoruz.

Harbiyeli askerilerin anneleri gibi sosyal medyada sesini duyurmaya çalışan Fadime Akgül videoda hıçkırıklarla ağlıyor, oğluna özlemini dile getiriyor, dua ediyor, sesinin duyulmasını istiyor.

“Ben anne değil miyim, benim de sesimi duyun” diyen Fadime Akgül’ün işte o görüntüleri ve yakarışları…

  BOLD ÖZEL | Fadime Akgül, 20 günlük asker olan evladının müebbet hapis almasına hıçkırıklar içinde işte böyle isyan etti... @FadimeAkgl13 https://t.co/q6q2xO0bZT pic.twitter.com/G1GIQR7sSY — BOLD (@BOLDmedya) September 17, 2019

ALLAHIM ÇOK ÖZLEDİM

Allahım yardım et, çocuğuma kavuştur Allahım, kavuştur Yarabbim, kavuştur çocuğuma.

Allahım çok özledim, çok özledim…

Allahım bitirsinler bu zulmü, Yarabbim yardım et, Senden başka kimsemiz yok, yetiş Allahım, yetiş Allahım…

Yasinim benim, canım çocuğum benim, canım yavrum benim.

Allahım, güzel Allahım sen büyüksün, Sen her şeyi görensin.

Allahım göster merhametini. Görsünler, duysunlar, bir şeyler hissetsinler. Suçluyu suçsuzu ayırt etsinler. Allahım merhamet et onlara, göster Yarabbim.

Canımın için yavrum benim…



KAYNAK: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 12:49 17.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı