• Turkhane Logo

Müebbet alan askeri öğrencilerin anneleri anlatıyor: Yetiştiren de, ceza veren de devlet

Yalova’da eğitim gören yaklaşık 350 askeri öğrenci 15 Temmuz darbe teşebbüsü için Yalova’dan İstanbul’un beş farklı bölgesine getirildi.

17:38 13 Mayıs 2019 Pazartesi
Müebbet alan askeri öğrencilerin anneleri anlatıyor: Yetiştiren de, ceza veren de devlet
Yalova’da eğitim gören yaklaşık 350 askeri öğrenci 15 Temmuz darbe teşebbüsü için Yalova’dan İstanbul’un beş farklı bölgesine getirildi.

O gece silahları ile birlikte teslim olan çok sayıda askeri öğrenci tutuklu yargılanıp müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Birçoğu 20 yaşına basmadan müebbet hapis cezasına çarptırılan askerlerin anneleri anlatıyor.

“O benim değil devletin evladıydı... Devlet yetiştirdi. Ben yetiştirmedim.”


Askeri öğrencilerinden Furkan Talha Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya ‘ İlk gözümün nuru’ diyor oğlu için.

17 Temmuz pazar günü oğlu Furkan Talha Çetinkaya’nın gözaltında olduğunu öğrenen anne Çetinkaya, polislerin arayarak ‘Oğlunuz Furkan Talha Çetinkaya İstanbul’da gözaltında, iyi merak etmeyin’ dediklerini ancak nerede olduğu konusunda bilgi vermediklerini söylüyor.

Anne Çetinkaya, “Türk Hava Kuvvetlerine verdiğim emanetimi (oğlu) Silivri Cezaevinde buldum.” diyor

Mahkeme sürecinin çok yavaş ilerlediğini ifade eden anne Çetinkaya, oğlunun bir yıl önce müebbet hapis cezası aldığını ve mahkemenin gerekçeli kararını hükümden 11 ay sonra yazdığını belirtiyor.

Çocuğumu emin ellerde sanıyordum

Emine Uyanık, 18 yaşında darbe girişiminden tutuklanan askeri öğrenci Yusuf Uyanık’ın annesi. “15 Temmuz günü ben ve kızım sokaktaydık” diyen anne Emine Uyanık, oğlu için “Ben çocuğumun emin ellerde olduğunu sanıyordum, daha birinci sınıf öğrencisi. Yazık değil mi pırıl pırıl çocuklara.” İfadelerini kullanıyor.

O gece Yalova’dan İstanbul’ a getirilen Hava Harp Okulu birinci sınıf öğrencilerinden biri de Taha Yasin Türedi.

Oğlu Yasin’i devlete emanet ettiğini vurgulayarak sözlerine başlıyor anne Nurdane Türedi, “Benim oğlum 13 yaşında Işıklar Lisesi’ne gitti. Işıklar’da dışarıda bir olay olduğunda cumartesi ve pazar öğrencileri dışarı çıkarmazlardı. Çünkü onlar devlete emanetti. 15 Temmuz’da dışarı çıkartmış olabilecekleri aklımın köşesinden bile geçmedi. Çocuğumu oraya götürüp bu duruma düşürecekleri hiç aklıma gelmezdi.” diyor.

“Oğlumu ben değil devlet yetiştirdi” diyen anne Nurdane Türedi, “Devletim 17 -18 yaşındaki çocuğu hapishaneye koydu, acımadı” diyor.

Son güncelleme: 17:38 13.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı