• Turkhane Logo

"Marmaris'e Erdoğan'ın güvenliğini sağlamaya gittik!"

Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak üzere gittiklerini ileri süren Ergül Şahin, “Biz Cumhurbaşkanı’nın güvenliğinin sağlanması ve güvenli bir şekilde nakliyle ilgili gittik" dedi.

00:00 15 Ağustos 2017 Salı
Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak üzere gittiklerini ileri süren Ergül Şahin, “Biz Cumhurbaşkanı’nın güvenliğinin sağlanması ve güvenli bir şekilde nakliyle ilgili gittik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 askerin aralarında bulunduğu 43’ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına, iki günlük aradan sonra bugün devam edildi.

Savunma yapan Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nde ‘kurmay albay’ rütbesiyle görev yaptığı sırada tutuklanan Osman Kılıç, duruşma salonuna getirildikleri sırada temsili darağacı ve protestocuların önünden geçirilmesinden rahatsız olduğunu, böylelikle kendilerine işkence uygulandığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Duruşmada daha sonra tutuklu sanıklardan Yüzbaşı Ergün Şahin, esas hakkındaki savunmasını yaptı. Askerlik hayatı boyunca emri hep askeri kişilerden aldığını ileri süren Ergün Şahin, “Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Görevi örgütsel motivasyonla kabul etmedim. Cumhuriyetime olan sadakatimden görevi kabul ettim. 15 Temmuz’a bir binbaşının emriyle askeri helikopterle görev mantığıyla gittim. Bu suç teşkil ediyorsa gerekçeler bunlar. Ama onun dışında bir yaptırım olacaksa bu cezaya hazırım. Emirleri Genelkurmay’dan alıyoruz sözlerinden sonra bir asker olarak itaat etmekten başka durumum yoktu. Ben de bunu yaptım. İddianamedeki ‘iletişim araçları yanındaydı’ suçlamasını kabul etmiyorum. 15 Temmuz gecesi üç farklı birlikten insanlar toplandı. Yeni tanışan insanların birbirinden bilgi saklaması normal. O gece ne telefon kullandım ne telefon kullananı gördüm. Sadece o gece stresle gelecek görevleri bekledik” dedi.

Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenliğini sağlamak üzere gittiklerini ileri süren Ergül Şahin, “Biz Cumhurbaşkanı’nın güvenliğinin sağlanması ve güvenli bir şekilde nakliyle ilgili gittik. Suikast için geldiğimiz iddiaları asılsızdır. Rus Büyükelçisi Carlos suikasti ortada. Günlerce süren keşif ve kendini sakladı suikasti yapan kişi. Bu pencereden bakınca biz Cumhurbaşkanı gittikten 3 – 4 saat sonra geldik. Suikast amacıyla gelmediğimiz ortadadır. Cumhurbaşkanı’nın korumalarından 19’u bu olaydan sonra F..Ö suçlamasıyla açığa alındı. En yakınlarından Yaver Ali Yazıcı en yakını suçtan yargılanıyor. Onlardan birisi de bunu yapabilirdi. Bu kadar önemli bir görevi plansız yapacak kadar acemi değilim” dedi.

Son güncelleme: 00:00 15.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı