• Turkhane Logo

Lösemi tedavisi gören Akif’in anne ve babasını aynı anda tutukladılar

Lösemi tedavisi gören 6 yaşındaki Akif’in anne ve babası yarım saat arayla tutuklandı. Minik Akif tedavi sürecinde yalnız başına kaldı.

17:31 16 Kasım 2019 Cumartesi
Lösemi tedavisi gören Akif’in anne ve babasını aynı anda tutukladılar
Lösemi tedavisi gören 6 yaşındaki Akif’in anne ve babası yarım saat arayla tutuklandı. Minik Akif tedavi sürecinde yalnız başına kaldı.


BOLD MEDYAdan Sevinç ÖZARSLANın haberine göre; Şenay Daştan ve Mustafa Daştan çifti Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yarım saat arayla tutuklandı. Çiftin lösemi tedavisi gören 6 yaşındaki oğulları Akif Daştan, tedavi sürecinde yapayalnız bırakıldı. Daştan çiftini peş peşe tutuklayan hakim, Akif’in raporlarını dikkate bile almadı.

Şenay Daştan ve Mustafa Daştan çifti, ByLock haberleşme uygulamasını kullandıkları gerekçesiyle Kayseri’deki evlerinden 14 Kasım Perşembe günü gözaltına alındı. Çift, ertesi gün tutuklama istemiyle Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şenay Daştan, oğlunun lösemi hastası olduğunu, kemoterapi süreci nedeniyle aşırı hijyen altında yaşaması gerektiğini belirtti. 2,5 yaşından beri hijyen sorunu nedeniyle yalnız büyüdüğünü, hiç arkadaşı olamadığını, sürekli kendisinin bakması nedeniyle annesine aşırı bağımlı olduğunu aktardı. Kocasının da şu an sorguda olduğunu ve tutuklanma ihtimali bulunduğunu belirten kadın, bu nedenle adli kontrol şartlarıyla serbest bırakılmak istediğini söyledi.


/

BYLOCK’TAN BAKIN NE ÇIKTI!

Ancak Sulh Ceza Hakimi, Daştan’ın Bylock içerikleri ve aleyhindeki bir tanık ifadesi nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. Daştan’a ait olduğu belirtilen Bylock içeriklerinde oğlunun hastalığı ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler paylaştığı bunun dışında suç unsuru olabilecek hiçbir konunun bulunmadığı öğrenildi. Hakkındaki tanık ifadesinde ise, Şenay Daştan’ın 2015’ten itibaren oğlunun tedavisiyle ilgilendiği ve cemaat içerisinde etkin olmadığı belirtiliyor. Ancak Şenay Daştan buna rağmen tutuklandı.

/

Mustafa Daştan da eşinin hemen ardından tutuklandı. Kararın ardından çiftin birbirine sarılarak uzun süre ağladıkları, özellikle Şenay Daştan’ın oğlunun tedavi süreciyle ilgili endişeleri nedeniyle uzun süre kendine gelemediği bildirildi.

Lösemili çocukların özellikle psikolojik olarak sürekli desteklenmesi gerektiği biliniyor.

/

ANNE EL İŞİ YAPIP SATIYORDU

Mustafa Daştan sözleşmeli öğretmendi. Geçim sıkıntısı çeken aileye yakınlarının yardım ettiği, anne Şenay Daştan’ın da el işi yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunduğu öğrenildi.

/

AKİF SÜREKLİ KONTROL ALTINDA TUTULMALI

Yakınlarının verdiği bilgiye göre, tedavi sürecinde bağışıklık sistemi çöken Akif’in sürekli olarak hijyenik ortamlarda yaşaması gerekiyor. Hastane ve ev arası yaşayan Akif, bu nedenle kimseyle görüşemiyor ve hiç arkadaşı da olamıyor. Sürekli olarak evde yalnız ve annesiyle zaman geçiren Akif bu nedenle annesine aşırı derece bağlı. Akif’e psikolog tavsiyesiyle şu an annesinin şehir dışına gittiği ve döneceği söyleniyor. Tedavi sürecinde Akif’in sürekli olarak moralinin güçlü tutulması gerekiyor.

/

DELİLLER TOPLANMIŞ VE KAÇMA ŞÜPHESİ YOK

Şenay ve Mustafa Daştan’ın yargılandıkları dosyada tüm deliller toplanmış durumda. Akif’in yoğun biçimde devam eden tedavisi nedeniyle kaçma şüpheleri de bulunmuyor. Bu nedenle tutuksuz olarak yargılanmaları mümkün. Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimi, buna rağmen hem anne hem baba hakkında tutukluluk kararı verdi.

/

ANNENİN BOYNUNDA TÜMÖR VAR

Şenay Daştan’ın boynunda kısa süre önce bir tümör tespit edildiği ve bu nedenle ameliyat kararı verildiği öğrenildi. Tutuklanan anne Daştan’ın bu tedavi süreci de yarım kalmış durumda.

Akif’e şu an anneannesi bakıyor. Ancak yaşlı anneannenin sürekli hastaneye gitmesi gereken Akif’in tedavi sürecini takip edemeyeceği ve aşırı hijyen gerektiren bakımını yapamayacağı belirtiliyor.





KAYNAK: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 17:31 16.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı