• Turkhane Logo

"Koza İpek Grubu'na 2015 yılında el kondu, 2016’da değil"

İngiltere’de yaşayan iş adamı Akın İpek, Cemaat soruşturmaları kapsamında el konulan mülklerin geri verilmeyeceğini açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.

21:54 09 Aralık 2020 Çarşamba
İngiltere’de yaşayan iş adamı Akın İpek, Cemaat soruşturmaları kapsamında el konulan mülklerin geri verilmeyeceğini açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a cevap verdi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yargı reformunun kapsamına ilişkin açıklama yaptı.

Hizmet Hareketi gönüllülerini hedef alan soruşturmalar kapsamında el konulan mülklerin, gerçek sahiplerine iade edilmeyeceğinin altını çizdi.


Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesini hatırlatarak, “Bunların mülkiyet hakkı diye bir şey yok ki. Bunların bu halka ödemesi gereken çok büyük hesapları var. Yani bunca insan öldürüldü! Onların mülkiyet hakları ne olacak” diye sordu. AKP’li lider şöyle devam etti: “Şu anda İngiltere’de bulunan zat bunun bedelini nasıl ödeyecek? Niye kaçak? Gel o zaman ülkende dur biz bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de aynı şekilde devam edeceğiz.”

Erdoğan’ın yanlış bilgilerle dolu bu sözlerine, el koyduğu Koza İpek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek net cevap verdi.

İş adamı İpek şu bilgileri paylaştı:

“Koza İpek Grubuna 2015 yılında el kondu, 2016’da değil… Değil ‘terör, şiddet’ Biz hayatımızda bilerek kalp kırmadık. Ulusal veya uluslararası yasalara göre işlediğimiz tek suç da gösteremezler… Çok şükür; Allah’tan başka hiç kimseye de bir borcumuz yok… Doğrusu budur.”
  Koza İpek grubuna 2015 yılında el kondu, 2016 da değil... Değil Terör, şiddet Biz hayatımızda bilerek kalp kırmadık. Ulusal veya Uluslararası yasalara göre işlediğimiz tek suç da gösteremezler... Çok şükür; Allah tan C.C. Başka hiç kimseye de bir borcumuz yok... Doğrusu budur. — Akın İpek (@akinipek01) December 9, 2020
 

Son güncelleme: 21:54 09.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı