• Turkhane Logo

KHK’lıların öğle yemekleri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan

KHK’lılar Büyük Buluşması, 5 Ekim’de başlıyor. Türkiye’deki tüm KHK platformlarının katılımıyla ilk kez gerçekleştirilecek iki günlük programın öğle yemeklerini Kemal Kılıçdaroğlu verecek.

14:03 01 Ekim 2019 Salı
KHK’lıların öğle yemekleri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan
KHK’lılar Büyük Buluşması, 5 Ekim’de başlıyor. Türkiye’deki tüm KHK platformlarının katılımıyla ilk kez gerçekleştirilecek iki günlük programın öğle yemeklerini Kemal Kılıçdaroğlu verecek.



KHK TV’nin düzenlediği KHK’lılar Büyük Buluşmasının birincisi 5-6 Ekim’de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde gerçekleştirilecek. Programın yönetim kurulundan alınan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buluşmanın öğle yemeklerini ısmarlayacağına dair söz verdi.




HERKESE SÖZ HAKKI VERİLECEK

Türkiye’deki tüm KHK’lıların davet edildiği programda hakları gasp edilen, mağdur edilen her kesimden herkese söz hakkı verilecek. Açılış konuşmasını, 672 Sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmen Münir Korkmaz’ın yapacağı program hukuksuzlukları anlatan kısa bir gösterim ile başlayacak. Programda KHK’ların yol açtığı psikolojik ve ekonomik sorunlar, adil yargılanma hakkına dair köklü çözüm önerileri, genel olarak KHK’lıların sorunları tartışılacak. Bireysel ve grup halinde yapılan sokak eylemleri gündeme getirilecek. Ayrıca KHK’lı hakim ve savcılar açılacak masalarda hukuki danışmanlık yapacak.

4 İSİM YÖNETECEK

İki gün boyunca yapılacak oturumları TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Aslı Akdemir, Esra Ergüzeloğlu Kilim, Hatice Ulus Keskin yönetecek. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Prof. Dr. Haluk Savaş, Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, Levent Mazılıgüney’in öncülüğünde gerçekleştirilecek programda, Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu, Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, oğlu müebbet alan Harbiyeli annesi Melek Çetinkaya, yerine kayyım atanan Van Belediyesi Bedia Özgökçe Ertan’ın yanı sıra LGBT’liler de konuşmacı olarak katılacak.

MİSAFİRHANELERDE AĞIRLANACAKLAR

Program sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek. Akademik bir çalıştay olması planlanan programında alınan kararlar; Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Sibel Perçinel, Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, Emel Baykal, Levent Mazılıgüney’den oluşan Sonuç Bildirisi Komisyonu tarafından yazılı hale getirilip ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulacak.

ŞEKER-İŞ gibi Ankara’daki bazı sendikalar şehir dışından gelen KHK’lıları misafirlerhanelerinde uygun şartlarda ağırlayacak. Ayrıca Ankara’da evi olan KHK’lılar da gelenleri misafir edecek.

5 EKİM OTURUMLARI

13.00-14.30: Hukuk Düzleminde KHK’lı Sorunlarının Tartışılması

(E. Hakim Kemal Karanfil, Levent Mazılıgüney, Dr. Cenk Yiğiter, Mehmet Alkan)

14.30-16.00: “Öteki Olmak”

(Kaçırılan Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, Yerine kayyum atanmış Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Cumartesi Annesi, Tutuklu askeri öğrenci annesi Melek Çetinkaya, Aylime Aslı Demir, Nurşen Türkmen, Kapatılan Gündem Çocuk Derneğinden Esin Koman, Ayşe Öğretmen)

16.00-16:15 Ara

16.15-17.45: KHK’ların Yol Açtığı Sosyal Psikolojik Ekonomik Sorunlarının Yansımaları

(Prof. Dr. Haluk Savaş, Prof. Dr. Hasan Herken, Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, Aslı Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Kurt)

18.00-19.00: Hukuk Masası

Bir saat içerisinde KHKlı savcı ve hakimlerin açacakları masalara gelen arkadaşlarımız yaşadıkları hukuki durumla ilgili danışma alacaklardır.

6 EKİM OTURUMLARI

9.30-10.30: Serbest Kürsü

(KHK’lıların bireysel olarak veya kurdukları/yürüttükleri platformlara ilişkin deneyimleri, bir KHK’lı olarak yaşadıkları toplumla ilişkileri, diğer KHKlılara ulaşma çabaları, toplum tarafından dışlanmaları, yaşadıkları psikolojik, ekonomik sıkıntıları, statü kayıpları ve tüm bunlarla baş etme yöntemleri)

10.30-12.00: Sokak Eylemleri

(Bugüne kadar mücadele yürüten aktivistlerin eylem ve deneyimleri)

13.00-14.30: Örgütle Direnmek

(KHK Platformlarından önceden hazırlıkları olanların sunum yapması, “bir platform nasıl kurulur, nasıl çalışır üzerine düşünmek”)

14.30-16.00: Sosyal Medya Eylemciliği ve KHK TV

16.00: Hukukla Direnmek

Adil Yargılanma Hakkı Yasa Önerisi – KHK’lılara İlişkin Köklü Çözüm Önerileri

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu

16.30: Sonuç Bildirgesinin Okunması

Son güncelleme: 14:03 01.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı