• Turkhane Logo

KHK’lıların dostlarla imtihanı: ‘Anlasana işte ya’ dedi ve o da gitti’

KHK’lılar, 15 Temmuz sonrası sadece işlerini değil bir ömür adanan dostluklarını da kaybetti. KHK mağdurları, dostların veda bile etmeden hayatlarından çıkıp gitmelerini anlattı.

14:49 16 Aralık 2019 Pazartesi
KHK’lıların dostlarla imtihanı: ‘Anlasana işte ya’ dedi ve o da gitti’
KHK’lılar, 15 Temmuz sonrası sadece işlerini değil bir ömür adanan dostluklarını da kaybetti. KHK mağdurları, dostların veda bile etmeden hayatlarından çıkıp gitmelerini anlattı.



15 Temmuz sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işlerinden atılan ve sosyal ölüme terk edelen KHK mağdurları, yaşadıkları sosyal medyadan paylaşıyor. KHK Masal’ı kullanıcı adlı kadın mağdur, 15 Temmuzun ertesi İmam Hatip Lisesinden (İHL) 20 yıllık arkadaşlarının veda bile etmeden neden kendisi ile irtibatı kestiklerini bir dizi tweet ile anlattı.

İRTİBATI HİÇ KESMEDİK


Lise yıllarından beri 3 arkadaşı ile hiç ayrılmadıklarını söyleyen Masal, Üniversite yıllarında bile arkadaşlarıyla olan irtibatını hiç kesmediğini belirterek, ”Liseden sonra sadece ben ünv okudum. Ama hiç kopmadık, mektuplaşmalar devam etti. Doğum günlerinde birbirimize kargo geldi gitti. Birbirimizin nişan,düğün vs yanında olduk. Her sene temmuz ayının ilk haftası buluştuk. Sonra Whatapp çıktı, Whatapp grubumuz oldu” ifadelerini kullandı.

‘ANLASANA İŞTE YA’

15 Temmuzdan sonra işlerin renginin değiştiğini söyleyen Masal, ”1 eylül 2016 sabahında kızlardan biri wp gruptan çıktı. Ben;kızlar x gruptan niye çıktı soruyorum. Derken y de çıktı, biz z ile tek kaldık, ben hâlâ;kızlar çıktı ya filan diyorum. Hatta özelden yazıyorum filan. Cevap vermiyorlar. Grupta son kalan;masal;anlasana işte ya dedi. Ben de neyi dedim o da çıktı. Kaldım bir başıma grupta. 20 yıllık dostluk bir kalemde bitti, bir veda bile olmadan. Eee ne de olsa üçü de (Diyanet İşleri Başkanlığı) DİB’te fahri olarak çalışıyordu. Benim gibi biriyle görüşürlerse kadroya geçemezlerdi” ifadelerini kullandı.

Başlarda çok üzüldüğünü anlatan Masal nasıl teselli olduğunu şu sözlerle anlattı, ”Sonra baktım ki insanlar 40 yıllık öz evladını silmiş, dostluk(!)gitmiş çok mu? Ki gerçek dostluk olsa gitmezdi zaten. Süreçte dostu düşmanı görme adına ilk vurgundu benim için. Yavaş yavaş arındık hamdolsun.”

34 YILLIK BABAN SİLDİ BENİ

Masal’ın paylaşımının altına, dostların vefasızlığı konusunda yaralı KHK’lıların yorumları peş peşe gelmeye başladı. Eşi, dostu hatta babasının bile yüz çevirdiği KHK’lılar, yapayalnız kaldıkları zor günlerini kendileri gibi olanlarla paylaştı. KHK’li eski polis memuru Emin Karabulut babasından yediği darbeyi şöyle anlattı, ”Benim 34 yıllık babam sildi beni. Beni terk etmeyen sırtını dönmeyen ben şahsım ve kendim geçinip gidiyoruz işte!”

KHK’larla sadece işlerini değil dostlarını da kaybedenlerin, işte o paylaşımlardan bazıları;
  Grupta son kalan;masal;anlasana işte ya dedi..
Ben de neyi dedim o da çıktı..

Kaldım bi başıma grupta..
20 yıllık dostluk bi kalemde bitti,bi veda bile olmadan..
Eee ne de olsa üçü de DİBte fahri olarak çalışıyordu..
Benim gibi biriyle görüşürlerse kadroya geçemezlerdi..
++ — KHK MASALı

Son güncelleme: 14:49 16.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı