• Turkhane Logo

KHK’lı öğretmen Rıfat Deniz: “Bunca ahı, yaptığınız bu zulümleri bir gün çekeceksiniz”

KHK ile ihraç edilen 38 yıllık öğretmen Rıfat Deniz, “Tek suçum sendikal faaliyetlere katılmak ve insan hakları aktivisti olmaktı” dedi.

14:43 10 Eylül 2019 Salı
KHK’lı öğretmen Rıfat Deniz: “Bunca ahı, yaptığınız bu zulümleri bir gün çekeceksiniz”
KHK ile ihraç edilen 38 yıllık öğretmen Rıfat Deniz, “Tek suçum sendikal faaliyetlere katılmak ve insan hakları aktivisti olmaktı” dedi.





AKP’nin hukuksuz Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç ettiği on binlerce öğretmen yeni eğitim dönemine buruk girdi. KHK TV’ye konuşan 38 yıllık ihraç öğretmen Rıfat Deniz, “Bizi her türlü zor şartlara mahkum ettiniz, vicdanınız bu zulmü ne derece kabul eder bilmiyorum ama bunca ahı, yaptığınız bu zulümleri bir gün çekeceksiniz” dedi.


BİZ İHRAÇ EDİLMEDİK DİYE SESSİZ KALMAYIN

38 meslek hayatı boyunca bir soruşturma geçirmediğini ve hiçbir kimsenin kalbini kırmadığını belirten  Rıfat Hoca, “Bir eğitimci, bir öğretmen olarak, size göre bir tek suç işledim o da sendikal faaliyetlerde bulunmak ve temel insan hakları aktivisti olarak çalışmaktı. Bu nasıl suç olabilir? En güzel hizmet insanlığa verilen hizmettir” diye konuştu.

“140 bin insanı ihraç ettiniz aileleriyle beraber yüz binlerce insanı zulmettiniz. Siz bunu yaparken evinizde rahat uyuyabiliyor musunuz” diye soran Rıfat Deniz, “Buradan öğretmen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum: Bu gün bize geldi, yarın siz bu döngünün içinde olabilirsiniz. Biz ihraç edilmedik diye geri çekilmeye kalkışmayınız” ifadelerini kullandı.



HER OKUL ZİLİ ÇALDIĞINDA SAÇLARIM DİKEN DİKEN OLUYOR

Okuldan, öğrencilerden ayrılmaya bir türlü alışamadığını dile getiren Rıfat Hoca şunları söyledi:

“Her okul zili sesi duyduğumda saçlarım diken diken oluyor, o anda dersimden geç kaldım diye kendimi toparlıyorum, son anda ihraç edildiğimin farkına varıyorum. Vicdanınız bu zumlu ne derece kabul eder bilmiyorum ama bunca ahı, yaptığınız bu zulmü bir gün çekersiniz. Bugün bize bu zumlu yapanlar bizim binde birimiz kadar bu ülkeyi düşünmüş olsaydı, asla bizi böyle bir zulme sürükleyemezlerdi. Utanç duyacak hiçbir şey yapmadık.

Deniz sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir söz vardır, onursuz insanlar düşmanını öldürür gömmeden gider, onurlu insanlar düşmanını öldürür ama gömerek gider.”

Son güncelleme: 14:43 10.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı