• Turkhane Logo

KHK’lı Kurmay Albay Ömer Guni hayata gözlerini yumdu

KHK’lı Kurmay Albay Ömer Guni, hayata gözlerini yumdu. Geride iki kız çocuğu ve KHK’lı bir eş bıraktı. İşte Guni’nin yaşadıkları…

08:37 03 Eylül 2019 Salı
KHK’lı Kurmay Albay Ömer Guni hayata gözlerini yumdu
KHK’lı Kurmay Albay Ömer Guni, hayata gözlerini yumdu. Geride iki kız çocuğu ve KHK’lı bir eş bıraktı. İşte Guni’nin yaşadıkları…



KHK’lılara yönelik sürdürülen toplumsal baskı ve sosyal ölüm politikaları bir can daha aldı. “Yaşadıklarımı kaldıramıyorum” diyen Jandarma Kurmay Albay Ömer Guni, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

1996’lı Kurmay Albay olan Ömer Guni, 15 Temmuz’a kadar Jandarma Okullar Komutanlığında şube müdürü olarak görev yapıyordu.



Albay Ömer Guni’nin bir ay önce hastaneye son kaldırıldığında çekilmiş fotoğrafı.

  Karşı komşum Binbaşı Ömer GÜNİ, yaşı 45 bile değildi, KHK ile görevden alındı. Dün sohbet ettik çok daralıyorum, çocuklarıma birşey anlatamıyorum, nefes aldırmıyorlar abi demişti!
Şuan evinden ağıt sesleri yükseliyor, Ömer kalp krizi geçirmiş ve ölmüş.
Affetme bizi binbaşım.! — Tonga Ismail (@TongaIsmail1) September 1, 2019

15 TEMMUZ’DA ÜÇ AYLIK RAPORLA İZİNDEYDİ

15 Temmuz gerçekleştiğinde kalp sorunu nedeniyle üç ay sağlık raporu alan Albay Guni, izninin ilk ayının sonunda Kırıkkale’de babasının evindeyken 15 Temmuz’la karşılaştı.
Yakınlarının anlattığına göre o akşam kanepede uzanmış vaziyette dinlenirken televizyonda “darbe” bilgisinin geçmesiyle hasta haliyle ayağa fırladı ve “Ne oluyor” diye anlamaya çalıştı.

Kısa süre sonra Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilen Kurmay Albay Guni, 2017’de gözaltına alındı. 15 Temmuz sırasında hasta olduğu, raporlu olarak izinde ve Kırıkkale’de baba evinde bulunduğunu ispat etse de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  Ömer Guni mahallemizin insanidir! Kırıkkalenin bagrindan çıkardigi degerli bir insandir! Guni ailesinin başı sagolsun! Vesile olan serefsiz hainlerin Allah belasini versin! Firinli cami dedemin camisidir, sehit pilot cengiz topel camisidir! Allah gani gani rahmet eylesin! https://t.co/uRGqx1SXnZ — hmtozcetin (@htozcetin) September 2, 2019
8 ay cezaevinde kalan Guni’nin bu sürede sağlığı daha da kötüleşti. Durumunun ağırlaşması üzerine cezaevinde hayatını kaybedebileceği endişesiyle sağlık durumundan tahliye edildi.

EŞİ DE İHRAÇ EDİLDİ

Guni’nin sosyal hizmetler uzmanı olarak görev yapan eşi de bir süre sonra KHK’yla ihraç edildi. İki kız çocukları bulunan aile, ekonomik zorluklarla da başa çıkmak zorunda kaldılar.

CEZAEVİ SONRASI SAĞLIĞINI TOPARLAYAMADI

Cezaevinden çıktıktan sonra sağlığını toparlayamayan Guni’nin KHK’lı olması nedeniyle yaşadığı zorluklar sağlığını daha da kötü etkiledi.

Doktorlar kalbinin artık bittiğini ve nakil sırasına koyacaklarını belirttikten bir süre sonra Guni bu süreçte defalarca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Dün gece aniden kalp krizi geçiren ve hayata gözlerini yuman Guni, 2 eylül pazartesi günü öğle namazından sonra Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığına defnedildi.



KAYNAK:BOLD MEDYA
 

Son güncelleme: 08:37 03.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı