• Turkhane Logo

KHK'li hakim Karanfil: Beni tutuklayan hakim vicdan azabına dayanamayarak intihar etmek istedi

Darbeye teşebbüsten ihraç edilen 18 yıllık hakim Kemal Karanfil, kendisini tutuklayan hakimin vicdan azabına dayanayamarak intihar teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

21:02 20 Kasım 2019 Çarşamba
KHK'li hakim Karanfil:  Beni tutuklayan hakim vicdan azabına dayanamayarak intihar etmek istedi
Darbeye teşebbüsten ihraç edilen 18 yıllık hakim Kemal Karanfil, kendisini tutuklayan hakimin vicdan azabına dayanayamarak intihar teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.


KHK ile ihraç edildikten sonra 15 ay hapis yatan hakim Kemal Karanfil, 15 Temmuz sonrasında kendisi hakkında tutuklama kararı veren yargıcın intihar teşebbüsünde bulunduğunu hakimin teyzesinden duyduğunu belirtti.

Hakim Kemal Karanfil, 15 Temmuz sonrası yaşadıklarını Onuncu Köyde Çağlar Cilaraya anlattı.





Beni tutuklayan kişi vicdan azabına dayanamayarak sonra intihara teşebbüs etti. diyen Karanfil, şöyle konuştu:

Allah o kadar büyük ki bana bizzat teyzesi anlattı. Teyzesiyle Ankarada otobüs durağında tesadüfen karşılaştım. Baktım iki teyze bir şeyler konuşuyorlar. Hukuğun bittiğini, vesaire falan, hoşuma gitti. Dedim teyze ben de hukukçuydum, Ya öyle mi dedi. Oğlum benim de yeğenim hakim. Nerede, Zonguldakta. Adı ne dedim. Hasan dedi. Vay dedim alçak, bizi tutuklayan kişi. Ya oğlum sorma dedi. Biz ona çok söyledik. Bu işlere alet olma diye. Fakat başsavcı ona demiş ki sen onları tutuklamazsan seni tutuklarız. diye tehdit etmiş. Ve bizi delilsiz şekilde tutukladı. Sonra bizim vicdan azabına dayanamamış. Bileklerini kesmeye kalkmış. Zor engellemişler. Bizzat teyzesi söyledi bana bunu.

Darbeye teşebbüsten tutuklandığını belirten Karanfil, Güya darbeye teşebbüs etmişim. Zonguldakta evimde otururken. Hiç bir somut delile dayanmadan. Bir tek emniyetin yazısı vardı. Dedik ya hakim bey tek delil emniyetin yazısı onu gösterir misiniz dedik. Duruşmada bir yere mesaj yazdı. Cevap gelmeyince 10 dakika ara veriyorum dedi. Muhtemelen sormaya gitti. Zabıtlarda var ara verdiği. 40 dakika sonra geldiğinde dedi ki ya bu sizinle ilgili değilmiş açıklayamayacağım. Tek delilin, gözaltına alınmamızın tek nedeni bizimle ilgili değil. Ona rağmen darbeye teşebbüsten tutuklandık. diye konuştu.

Aktifhaber

Son güncelleme: 21:02 20.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı