• Turkhane Logo

Kayıp başbakanlık raportörü Küçüközyiğit'in kızı babasının kamera kayıtlarına ulaştı

29 Aralık Salı gününden bu yana kendisinden haber alınamayan Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit, bir kamera kaydına ulaştığını, kayıtta babasının 3 kişi tarafından takip edildiğinin görüldüğünü söyledi.

22:01 06 Ocak 2021 Çarşamba
Kayıp başbakanlık raportörü Küçüközyiğit'in kızı babasının kamera kayıtlarına ulaştı
29 Aralık Salı gününden bu yana kendisinden haber alınamayan Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit, bir kamera kaydına ulaştığını, kayıtta babasının 3 kişi tarafından takip edildiğinin görüldüğünü söyledi.


Babasının kaçırılma ihtimali ile ilgili olarak başvurulacak yetkili bir merci bulamayınca yaşadığı Kocaeli’den babasının çalıştığı ve yaşadığı Ankara’ya gelen Küçüközyiğit, bir kamera kaydına ulaştığını açıkladı.

APARTMANA GİRİŞİ VE ÇIKIŞI BELLİ


Kronostan Cem Moranın haberine göre, görüntülerin babasının çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın güvenlik kamerasından bir kesit olduğunu kaydeden üniversite öğrencisi Nursena Küçüközyiğit şu bilgileri verdi:

“Görüntüler 29 Aralık 2020 günü saat 16.24 civarı çalıştığı ofisin bulunduğu apartmanın kamerasından alındı. Babamın arkasından üç kişi geliyor ve takip ediyor. Babam işyerinin olduğu apartmana girince aniden duruyorlar ve şaşkınlıkla birbirlerine bakıyorlar. Videonun devamını görmedim.”

BABAMI TAKİP EDİYOR, ANİDEN DURUYORLAR

Videoya avukatlarının vasıtasıyla ulaştıklarını belirten Küçüközyiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç kişi sanki babamı takip ediyor. Apartmana girmesini beklemiyorlar. Aniden girince şaşırıyorlar, duraksıyorlar. Ya da yana dönünce duraksıyor olabilirler. Fark edebileceklerini düşünüyor olabilirler. Babam daha sonra saat 17.20 gibi çıkıyor, bir hareketlilik gözükmüyor. Kimse de gözükmüyor.”
  Kayıp Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı:

Babamın takip edildiğine dair kamera kayıtlarına ulaştım, üç kişi peşinde... Bu kayıtları verecek savcılık veya karakol bulamıyorum

HABERİ https://t.co/fHGflNI8Kw pic.twitter.com/G9U2DCcz5P — Kronos (@KronosHaber) January 6, 2021

SOKAK SOKAK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ARADI

Babasının durumu ile ilgili yakından ilgilenmek için Ankara’ya gelen ve avukatıyla görüşen üniversite öğrencisi Nursena Küçüközyiğit, babasının ofisinin olduğu caddedeki dükkanları dolaştığını ve kamera kayıtların sorduğunu, herkesin silindi dediğini söyleyerek şu bilgileri veriyor:

“Sadece A101’de üç tane kamera var. İstedik, yok dediler, belki merkezde olabilirmiş. Ona da savcılık yoluyla ulaşabiliriz. Fakat bugün de henüz bu olay için bir savcı atanmamış. Bugün öğleden sonra atanmasını bekliyorduk. Olmadı. Karakola gittim, onlar da dilekçemizi kabul etmedi. Gerekçe ise online olarak Kocaeli’nde başvuru yapmamız. Oysa olay burada geçiyor. Onlar araştırmalıydı, ofise en yakın karakol. Avukatımız nöbetçi savcılığı aramış onlar da dilekçelerimizi kabul etmiyor. Ne yapacağımız şaşırdık. Elimizde kamera kayıtları var, verebilecek savcılık, karakol bulamıyoruz.”

İHD VE GERGERLİOĞLU’NDAN YARDIM İSTEDİ

Geldiği Ankara’da İnsan Hakları Derneği’ne başvurduğunu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile iletişime geçtiklerini belirten Küçüközyiğit, “Babamın bulunması için elimden geleni yapacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim,” dedi.

29 Aralık’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Hüseyin Galip Küçüközyiğit, hakkında açılan davada yargılama sonrası 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Dosya istinafta bekliyor.

İleri derecede İngilizce, Almanca; orta seviyede ise Arapça bilen Küçüközyiğit, ihraç edildikten sonra ailesinin geçimini çevirmenlik yaparak sağlıyordu.

Ankara Hukuk mezunu olan Küçüközyiğit’in Ankara Barosu’na avukatlık için başvuru yaptığı, başvurusunun önce kabul edildiği ancak sonra reddedildiği öğrenildi.

Son güncelleme: 22:01 06.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı