• Turkhane Logo

Kaçırılan Murat Okumuş'tan 40 gündür haber alınamıyor!

İzmir Özel Şifa Hastanesi’nde mali müşavir olarak çalışan Murat Okumuş’tan 40 gündür haber alınamıyor. İHD’ye başvuran Okumuş’un ailesi, 16 Haziran’dan bu yana haber alamadıkları oğulları için, ellerinde kamera kayıtlarının da bulunduğunu aktardı.

22:21 25 Temmuz 2017 Salı
Kaçırılan Murat Okumuş'tan 40 gündür haber alınamıyor!
İzmir Özel Şifa Hastanesi’nde mali müşavir olarak çalışan Murat Okumuş’tan 40 gündür haber alınamıyor. İHD’ye başvuran Okumuş’un ailesi, 16 Haziran’dan bu yana haber alamadıkları oğulları için, ellerinde kamera kayıtlarının da bulunduğunu aktardı.

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan ve Hizmet Hareketi soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Özel Şifa Hastanesi’nde mali müşavir olarak çalışan Murat Okumuş’tan 40 gündür haber alamayan ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’ne başvurdu. Oğullarının gündüz vakti kaçırıldığını belirten aile, şimdiye kadar başvurdukları resmi kurumlardan cevap alamadıklarını söyledi. 

‘40 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR’

Baba Ahmet ve anne Meryem Okumuş, oğullarının Özel Şifa Hastanesi’nde 15 yıldan bu yana mali müşavir olarak çalıştığını belirterek, kendisinden 40 gündür haber alamadıklarını söyledi. 23 Mayıs’ta ikamet ettikleri İstanbul’daki evlerine polislerin geldiğini ifade eden anne ve baba Okumuş, “‘Murat Okumuş hakkında arama kararı var’ dediler. Oğlumuzun adresini sordular. İzmir’de çalıştığını söyledik. Arama yapıp teşekkür edip gittiler” dedi. 

Oğulları kaybolmadan 3 ya da 4 gün önce kendisini aradığını belirten baba Okumuş, “Baba galiba takip ediliyorum” dediğini aktardı. Bu telefon görüşmesinin oğlu ile yaptığı son görüşme olduğunu ve 16 Haziran’dan bu yana haber alamadıklarını vurgulayan baba Okumuş, şöyle dedi: “Kızım aradı. Murat’tan haber alıp almadığımızı sordu. Aradık ulaşamadık. Ondan sonra kalktık İzmir’e geldik. Avukatla görüştük. Savcılığa gittik. Savcı yerinde yoktu. Daha sonra Bornova Polis Merkezi’ne gittik. Kabul etmediler başta. Bozyaka Karakolu’na gittik. ‘Bizim işimiz değil bu’ dediler. Sonra tekrar Savcılığa gittik. En son dilekçemizi kabul ettiler. En son Bornova Polis Merkezi’de kayıp olarak kayıtlara geçti.” 

POLİS: BİZİM İŞİMİZ DEĞİL!

Yaptıkları araştırma sonucu Bornova’ya bağlı Erzene Mahallesi’nde oğlunun önünün iki beyaz araba ile kesildiğini ve kaçırıldığını öğrendiklerini belirten baba Okumuş, “Oğlumun önünü beyaz 20 AK 171 plakalı bir Volkswagen Cady araç ile 45 plakalı Toyota Auris marka iki aracın kestiğini öğrendik. Kamera kayıtlarına da ulaştık. Oğlumun önünü kesiyorlar. Etraftaki esnaf tepki gösterince ‘Biz TEM Şubedeniz’ diyorlar. Oğlumu alıp götürüyorlar. Daha sonra olay yerine 155 polis ekipleri geliyor. Ama onlar da oradaki esnafa ‘Bizim işimiz değil’ diyorlar” şeklinde yaşananları anlattı. 

Bölgedeki esnaflardan birinin yaşananlara tanıklık ettiğini kaydeden baba Okumuş, bu esnafın ilk önce tanıklık yapacağını söylediğini ancak daha sonra dükkanına giden polislere bir şey bilmediğini aktardığını ifade etti. 

Anne Meryem ve baba Mehmet Okumuş, çocuklarından haber almak istediklerini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. Olaya dair görüntüler de, ailenin söylediklerini doğruluyor. 

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Öte yandan Ankarada da daha önce aralarında MİT çalışanı ve polislerin de bulunduğu 11 kişinin kaçırıldığı ve akıbetlerinin bilinmediği iddia edilmişti. Konu İHD tarafından Birleşmiş Milletler Zorla veya İrade Dışı Kaybetmeler Çalışma Grubu’na bildirilmişti. 

dihaber

Son güncelleme: 22:21 25.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı