• Turkhane Logo

Kaçırılan KHK’lı Küçüközyiğit’in kızından Af Örgütü’nün imza kampanyasına destek çağrısı

Ankara’da 29 Aralık’tan beri kayıp olan KHK’lı eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit Af Örgütü’nün 1 Şubat’ta başlattığı imza kampanyasına destek istedi.

20:54 11 Şubat 2021 Perşembe
Kaçırılan KHK’lı Küçüközyiğit’in kızından Af Örgütü’nün imza kampanyasına destek çağrısı
Ankara’da 29 Aralık’tan beri kayıp olan KHK’lı eski Başbakanlık Raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in kızı Nursena Küçüközyiğit Af Örgütü’nün 1 Şubat’ta başlattığı imza kampanyasına destek istedi.


KHK’lı hukukçu Hüseyin Galip Küçüközyiğit 29 Aralık’tan bu yana kayıp. Ankara’da şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan KHK’lı hukukçunun bulunması için Uluslararası Af Örgütü imza kampanyası başlattı.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK ÇAĞRISI


Kayıp eski Başbakanlık Raportörü Küçüközyiğit için her kapıyı çalan kızı Nursena Küçüközyiğit, babasının bulunması için başlatılan imza kampanyasına sosyal medyadan destek istedi.

BİR DAKİKA SÜRÜYOR

Kayıp babası için imza kampanyasının önemine vurgu yapan Nursena Küçüközyiğit, “Babam Hüseyin Galip Küçüközyiğit 29 Aralık’ta Ankara’da kaybedildi. Kendi imkanlarımla takip edildiği ana ait kamera görüntülerine ulaştım. Fakat etkin bir soruşturma yürütülmüyor. Bu konuda Uluslararası Af Örgütü bir imza kampanyası başlattı. Bu kampanyaya katılarak süreci takip ettiğinizi göstermeniz belki de babamın bulunması için işlemlerin başlatılmasını sağlayabilir. Yaklaşık 1 dakika sürüyor ama gerçekten çok önemli.  Destek olan ve olacak herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
  #HüseyinGalipNerede
Where is #HüseyinGalipKüçüközyiğit?
HüseyinGalip OrtadaYok https://t.co/HTxq7YDoe0 pic.twitter.com/EQHLF4Ijqk — Nursena Küçüközyiğit (@NeredeBabam) February 11, 2021
Nursena Küçüközyiğit sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda imza kampanyasının düzenlendiği internet adresini de paylaştı.

İMZA KAMPANYASI 1 ŞUBAT’TA BAŞLADI

Uluslararası Af Örgütü, eski Başbakanlık raportörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit için 1 Şubat’ta acil eylem planı çağrısı yaptı. Af Örgütü ayrıca Küçüközyiğit’in bulunması için bir de imza kampanyası başlattı.

Kampanya metninde Cemaat soruşturmaları kapsamında Başbakanlık hukuk müşavirliği görevinden ihraç edilen ve bir süre cezaevinde hapis yatan Küçüközyiğit’in 29 Aralık 2020’den beri kayıp olduğu vurgulandı. Metinde “Ailesi, onun ortadan kaybolduğundan şüpheleniyor ve onu bulma çabaları şimdiye kadar boşa gitti. Yetkililer, onun devlet tarafından gözaltında tutulduğunu reddediyor. Türk yetkililer, Hüseyin Galip Küçüközyiğit’in nerede olduğunu netleştirmek için derhal bir soruşturma başlatmalı ve ailesini gelişmelerden haberdar etmelidir” denildi

Diğer yandan Nursena Küçüközyiğit tarafından 31 Aralık 2020’de yapılan kayıp ihbarıyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığındaki dosya “araştırılması gereken bir suç yok” denilerek kapatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuruda ise şimdiye kadar bir gelişme kaydedilmedi. Küçüközyiğit ailesi Ankara’daki dosyanın da kapatılmasından endişe ediyor.

Son güncelleme: 20:54 11.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı