• Turkhane Logo

Hulusi Akar pilota "nerede kaldın" demiş

Derdest edildiği söylenen Hulusi Akar'ı Akıncılar ve Çankaya'ya taşıyan ekip çok farklı şeyler anlattı.

18:06 11 Haziran 2017 Pazar
Hulusi Akar pilota
Derdest edildiği söylenen Hulusi Akar'ı Akıncılar ve Çankaya'ya taşıyan ekip çok farklı şeyler anlattı.

Ankarada devam eden Genelkurmay çatı davasında, itiraf yok, ama bol bol iddia ve suçlama var. 

Dünkü duruşmada da çarpıcı bir iddia gündeme getirildi. 

15 Temmuz gecesi Kara Havacılık Komutanlığından kalkan helikopterleri yönlendirmekle suçlanan dönemin Kara Havacılık Komutanlığı Kurmay Başkanı Yarbay Mehmet Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarın, “derdest” edildikten sonra kendisini buradan alıp, Akıncı Üssüne getiren pilota, “Niye vaktinde gelmediniz?” dediğini öne sürdü. 

Uzun ve tartışmalı savunmasında, o akşam Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ve beraberindekilerin Kara Havacılıktaki denetlemelerini anlatan Şahin, darbeyi MİTe ihbar eden Binbaşı O.K. hakkında, şunları söyledi: 

“Onun F..Öcü olduğunu bilmeyen yoktu. Hakkında işlem yapılıp, atılması gerekirdi, ama idari soruşturma dahi açılmadı.” 

“DERDEST EDİLDİYSE NASIL RIZASI SORULUYOR?”
Şahinin Akarla ilgili iddiasına geçmeden önce, Akarın 15 Temmuzda “derdest” edilip, Akıncı Üssüne götürülmesi, ertesi gün kurtulduktan sonra da Çankaya Köşküne geçmesiyle ilgili bazı detayları hatırlatalım. 

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay çatı davasında savunma yapan Genelkurmayda görevli eski Albay Doğan Öztürk, o gece Akarın emir astsubayının,  “Komutan, Akıncıya gidecek veya gitmek istiyor” gibi bir ifade kullandığını, bunun üzerine kara yoluyla gidişin güvenliği olmayacağını düşünerek Kara Havacılıktan helikopter istediğini anlatıp, “Bir süre sonra helikopter indi. Ancak ilk inişte Genelkurmay Başkanı hazır değil denince, 10 dakika bekleyip, diğer personeli bindirip, götürmüş. Derdest denilen Genelkurmay Başkanını alıp, götürürler, rızasını sormazlar ki!..”  dedi. 

Mehmet Şahinin dünkü ifadesiyle, Akarı Genelkurmaydan Akıncı Üssüne götüren pilotlardan birisinin Uğur Kapan olduğu ortaya çıktı. 

AKARDA BU CESARET NEREDEN?
Uğur Kapan kim? Darbe teşebbüsünün ertesi günü Akar ve Mehmet Dişliyi Çankaya Köşküne götüren pilot. 

Öyleyse, Akar sadece kendisini darbeye ikna etmeye çalışan Mehmet Dişli değil, bir gece önce kendisini Genelkurmaydan kaçıran pilotla da ertesi gün aynı helikoptere binmekten çekinmemiş demektir. 

Uğur Kapanın 14 Ekim 2016da Savcılığa verdiği ek ifadede, ilk ifadesindeki bir bölümü düzeltip,  “Genelkurmay Başkanımızı Çankaya Köşküne bıraktıktan sonra Akıncıya geri dönme talimatını bana veren kişi Mehmet Dişli değil, Genelkurmay Başkanımızdır. Ben helikopterle havalandıktan sonra F-16 uçakları benim Akıncıya gitmeme mani oldu, beni zorunlu olarak Etimesguta indirdiler. Beni Akıncıya gitmeme mani olan kişiyi bilmiyorum. Ancak bana radardan Akıncı yerine Etimesguta inmemi söylediler. Ben de Etimesguta indim”  dediğini de kaydedip, Mehmet Şahinin o önemli iddiasına geçelim. 

KULAĞINA EĞİLDİ VE...
Şahin, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanı Akarı almaya gittiklerinde Akarın Uğur Kapanın kulağına eğilip,  “Niye vaktinde gelmediniz?”  dediğini, bunu da kendisine Kapanın anlattığını söyledi. 

Şahinin bu iddiasıyla, “derdest”i yalanlamakla kalmayıp, Akara, “darbecisini bekleyen komutan” suçlamasında bulunduğu aşikâr!.. 

Müyesser Yıldız/Odatv

Son güncelleme: 18:06 11.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı